Leszúrta apává lett fiát egy jordán nő

Karddal nekiesett, és halálra szúrta fiát egy jordán nő, amiért a fiú már az esküvő előtt teherbe ejtette a jövendőbelijét. A nőre halálbüntetés várhat, azonban ha becsületbeli gyilkosságnak minősítik tettét, akkor enyhébb ítélettel megúszhatja.

Szándékos emberölés miatt tartóztattak le vasárnap a jordániai hatóságok egy nőt, aki elismerte, hogy halálra késelte 22 éves fiát, amiért a még hajadon férfi terherbe ejtett egy nőt, közölte az ammáni rendőrség.

"Az anya és annak nővére szombaton orvoshoz vitték a fiút és jövendőbelijét, aki hasi fájdalmakra panaszkodott. Mindenki meglepődött, amikor ott kiderült, hogy a nő hathónapos terhes" - mondta a rendőrség szóvivője az AFP-nek. A rendőrség szerint ezután a hazafelé vezető úton az anya egy karddal huszonötször hasbaszúrta a fiát, aki a helyszínen életét vesztette.

Az anya később a rendőrségen elismerte a gyilkosságot, ezért előzetes letartóztatásba helyezték, szintén letartóztatták a nő nővérét, aki jelen volt a gyilkosságnál. A lányt, a születendő gyerek anyját védőőrizet alá helyezték.

A jordániai törvények értelmében a gyilkosságot halálbüntetéssel szankcionálják az országban. Ám az ehhez hasonló, úgynevezett "becsületbeli gyilkosságok" esetén a bíróságok általában enyhébb büntetést szabnak ki, főleg, ha az áldozatnak a családja szorgalmazza a kevésbé szigorú eljárást. Jordániában évente 15-20 férfit gyilkolnak meg a becsület nevében, noha a kormányzat komoly erőfeszítéseket tesz megakadályozásukra.

Az igazi becsületbeli ügyek itt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pinamkivan.blog.hu/api/trackback/id/tr61458798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása