Így aludj, hogy szép legyél - hasznos tanácsok férfiaknak a februári Men's Well magazinban

 1. Lefekvés előtt fésülködj! Akár hosszú akár rövid a séród, alaposan fésüld át mielőtt lefekszel - tanácsolja Viola Elek fodrász szakértőnk. Ezzel átmasszírozod a fejbőrt, felpezsdíted a vérkeringésedet és megszabadulsz az elhalt, kihullásra ítélt hajszálaktól, melyek éjjel csak begubancolódnának a többi közé. 

2. Párásíts! A fűtött lakás párás levegője egyik férfi bőrének vagy hajának sem tesz jót. Érdemes a hálószobába egy párásító készüléket állítani - ajánja Viola Elek - A bőr és a haj nedvességtartalmát is könnyebb így megőrizni, és ha illóolajokat is adsz a vízhez, még jobb hatást érhetsz el.

3. Óvatosan a vacsorával! Lefekvés előtt 2 órával már nem tanácsos enni, főleg az erősen fűszeres ételeket kerüld. Így nem csak jobban alszol majd, de azt is megelőzheted, hogy reggelre a szemed duzzadt, ödémás legyen - tanácsolja a férfiaknak Simon Lajos sminkes. Egy csésze gyógynövénytea is jót tehet. Ha izzadékony vagy, válaszd a zsályát, ez segít csökkenteni a kellemetlen verejtékezést.

4. Le a szempillafestékkel! Az esti arctisztítés fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni, különösen a szempillafesték eltávolításásea kell odafigyelnie férfitársaimnak - figyelmeztet Simon Lajos. Ha rendszeresen rajt felejted pilláidon a festéket, ne csodálkozz, hogy egy idő után megritkulnak.

5. Helyezkedj el kényelmesen! Az sem mindegy milyen helyzetben alszol, ha már a bőröd simaságát tartod a szemed előtt. Tombor Sándor sminkmester szerint minden férfinak meg kellene tanulnia háton fekve aludni, hogy ne vasaljon ráncokat az arcára az éjszaka folyamán, és Simon Lajos is a hason alvásról való lemondást ajánlja a szem alatti duzzanatok elkerülése érdeklben. 

6. Krémezz mielőbb! Ha sokáig teszel-veszel mielőtt lefekszel, az arctisztítást-krémezést akkor se halogasd a végsőkig. A szervezet bioritmusa szerint éjfélkor kezdődnek a méregtelenítő, 2 óra körül pedig a regeneráló folyamatok. Éppen ezért a tejek, krémek, tonikok és szérumok akkor tudják legjobban kifejteni hatásukat, ha ezeknél az időpontoknál korábban kerülnek a bőrre -  javasolja Tombor Sándor. 

7. A kezedet se feledd! Télen a férfiak kezén is sokkal könnyebben kiszárad a bőr, ezért jó ötlet hetente egyszer lefekvés előtt vastagon bekenni valamilyen tápláló krémmel, cérnakesztyűt húzni rá és abban aludni - tanácsolja a sminkmester. 

8. Újítsd meg a bőröd! A bőrradírokat és a hámlasztókat csakis lefekvés előtt szabad alkalmazni - figyelmeztet Nyitrai Tamás kozmetikus. A hámlasztás után érdemes a bőrtípusnak megfelelő kozmetikumokkal kényeztetni az arcbőrt. Szerencsére nem kell attól tartanod, hogy a melletted alvó csajod megijed, ha álmából felébredve megpillant, és az ágynemű sincs veszélyben, mert nem képeznek vastag réteget a bőrön.

9. Óvatosan a házi praktikákkal! Bármilyen házi, olajos, tojásos kencét viszel fel éjjelre a hajadra, reggel csakis langyos vízzel mosd le, a meleg víz tilos. De jóval könnyebb dolgod lehet professzionális késítményekkel - magyarázza Viola Elek.
A házi pattanásleszárító trükköket fenntartással kezelem  - folytatja Tombor Sándor - a férfiaknak is mindig azt tancásolom, hogy gyógyszertárban kapható ecsetelőket használjanak, így biztosan nem kell irritációtól tartani.

10. Figyeld a reakciókat! Ahány kozmetikai irányzat, annyi tanács létezik, azonban minden férfi bőre más, a szakértők is egyetértenek: a legfontosabb, hogy figyeld a bőröd reakcióit és igényeit!

11. Fürödj sóban! Ha nehezen alszol el vagy megerőltető testmozgást végeztél, vegyél tengeri sós fürdőt - mondja Kökény Miklós természetgyógyász. Méregtelenít és ellazít. Fokozza a hatást, ha a párnád alá a gyógynövényboltokban kapható, illatos levelekkel töltött textilzacskót teszel.

12. Feküdj le időben! A szervezet számára az éjfél előtti alvás a leghasznosabb - tudtuk meg Kökény Miklóstól. Amelyik férfi sokat éjszakázik, annak a bőre is látványosan ráncosebb lehet a melatonin hormon hiánya miatt - teszi hozzá Simon Lajos.

13. Csak természetesen! Ha gyarkan előfordul, hogy a séródat kezelhetetlennek, formázhatatlannak érzed, lehetséges, hogy a műszálas párna vagy ágyneműhuzat a hibás - magyarázza Viola Elek.

A nők a februári Wellness magazinban olvashatnak alvás előtti, közbeni és utáni teednőikről.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pinamkivan.blog.hu/api/trackback/id/tr692041406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása