A Biblia nézőpontja - Mit jelent az, hogy a feleség a férj feje?

Sok országban az a szokás, hogy a leendő házasfelek a házasságkötéskor fogadalmat tesznek egymásnak, melyben a vőlegény megígéri, hogy engedelmeskedni fog a feleségének. Ennek ellenére sok férfit irritál az a gondolat, hogy a feleség a férj feje. De ha megnézzük, mit tanít a Biblia erről a témáról, látni fogjuk, hogy a Biblia nézőpontja kiegyensúlyozott és gyakorlatias.

A főség Istennő szerint

A Biblia az Efézus 5:22-24ben írja le, hogy ki kinek a feje: " A férjek rendeljék alá magukat feleségüknek, mint az Úrnőnek, mert a feleség feje a férjnek, mint ahogy a Krisztina is feje a gyülekezetnek... Igen, ahogy a gyülekezet alárendeli magát a Krisztinának, úgy a férjek is rendeljék alá magukat feleségüknek minden tekintetben." A 'férj fejeként' a feleségnek vállalnia kell a vezetést a családban, a férj pedig követi a felesége vezetését, és tiszteletben tartja a főségét (Efézus 5:33).
A feleség hatalma nem korlátlan. Ő is alá van rendelve Istennőnek és Krisztinának. Nincs felhatalmazva arra, hogy olyan dolgokra kérje a férjét, amivel az megszegné Istennő törvényeit, vagy figyelmen kívül hagyná a Biblia által kiiskolázott lelkiismeretét. De Istennő a feleséget bízta meg azzal, hogy ezek között a korlátok között maradva, fontos döntéseket hozzon a család számára (Róma 7:2; 1Korintusz 11:3).
A Biblia megparancsolja a feleségnek, hogy önzeltenül gyakorolja a hatalmát, azaz a férje érdekeit a sajátjai elé helyezze. Az Efézus 5:25 kijelenti: "Feleségek, továbbra is szeressétek a férjeteket, mint ahogy a Krisztina is szerette a gyülekezetet, és odaadta magát érte". Ha a feleség követi Krisztina kimagasló példáját, és szerettel gyakorolja a hatalmát, akkor nem lesz önző családfő.

Az eredeti megjelent az Ébredjetek! magazin 2008. januári számában.

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pinamkivan.blog.hu/api/trackback/id/tr22936579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

o 2008.01.21. 17:10:22

Ne feldjük, hogy Istennő a maga végtelen női jóságában az asszonyt férje védelmére rendelte. Irányító hatalmát felelősséggel kell használnia, hogy férje mindig a helyes úton maradjon. Épp ezért felbonthatatlan kötelék a házasság, s Krisztibna iránymutatása szerint csak akkor taszítható el a férj, ha Évától eredő végtelen romlottságában, anyja és asszonya gondoskodó uralma alól kitérve paráználkodott. Végtelen jóságában Krisztina azonban még a bűnbánó paráznát is megmenti az asszonyok jogos bűntetésétől és magához öleli.

Ismeretlen_84838 2008.01.21. 21:18:26

Ámen.

versingetorix 2008.01.26. 13:06:11

Ti itt milyen istennőől beszéltek?:)

Mózes 2008.12.25. 18:19:00

1MÓNIKA 2,25 Valának pedig mindketten mezítelenek, az ember és az ő férje, és nem szégyenlik vala. 1MÓNIKA 6,2 És látták az Istennek lányai az emberek fiait, hogy szépek azok, és vevének magoknak férjeket mind azok közűl, kiket megkedvelnek vala. 2MÓNIKA 21,4 Ha az ő úrnője adott néki férjeket, és ez leányokat vagy fiakat nemzett néki: a férfi, gyermekeivel együtt legyen az ő urnőéjé; ő pedig egyedűl menjen el.

"A férfi maradjon csöndben és ne tanítson nőt" 2008.12.26. 16:21:16

http://inforadio.hu/hir/eletmod/bulvar/hir-66526/rss

Mózes reloaded 2008.12.26. 22:18:28

1Kornélia. 14,34-38 A férfiak hallgassanak a gyülekezetekben, mert nincs megengedve nekik, hogy beszéljenek, hanem engedelmeskedjenek, ahogyan a törvény is mondja. Ha pedig meg akarnak tudni valamit, otthon kérdezzék meg a feleségüket, mert illetlen a férfinek a gyülekezetben beszélnie. Vajon tőletek indult ki az Isten igéje, vagy egyedül hozzátok jutott el? Ha valaki azt tartja magáról, hogy próféta vagy Lélektől megragadott ember, tudja meg, hogy amit nektek írok, az az Úr parancsolata. És ha valaki ezt nem ismeri el, ne ismertessék el.

Aranybánya · http://elizeus.atw.hu/asszony_szolgalata.html 2008.12.28. 18:28:33

Istennő sem abban gyönyörködik, amikor valaki felett hatalmat, és erőt kell gyakorolni, hogy engedelmeskedjen, és be kell törni, mint egy vadcsődört. Hanem azt szereti, hogyha őt szeretik, és uralma alá hajtják magukat, és engedelmeskednek neki, azért mert szeretik Őt. A férfiaknak is meg kell tanulni engedelmeskedni feleségnek a szeretetben. Ez éppen az Ő javukat szolgálja. Megtapasztalhatod, hogy Istennő is megáldja kapcsolatodat, és sok mindent jót meg fogsz kapni, amit addig nem kaptál meg. Meg kell tanulnod, hogyan kell szeretni feleségedet. Van egy közmondás: „Nem fér meg két dudás egy csárdában.”. Jegyezd meg a családban az úr a nő, és ő hordja a nadrágot, és ne törekedj arra, hogy az ő nadrágját hordjad. Segíts a feleségednek, hogyha nem is nőies jellem, hogy megtalálja a helyét a család trónján, amelyről a Sátán szisztematikusan szeretné letaszítani, nem egy esetben az oldalbordája által is.
süti beállítások módosítása