Csernus Imrához hasonlóan Szendi Gabriella is tollat ragadott, hogy a csúnyábbik nemről írjon

Szendi Gabriella: A férfi felemelkedése és tündöklése

A mű az evolúciós pszichológia nézőpontjából elemzi Férfi és Nő kapcsolatát. Bizonyítja, hogy ebben a nőközpontúnak hitt világban valójában a Férfi a titkos mozgató. A Férfi a szervezője és egyben a fődíja annak a nők közt dúló, vérre menő viadalnak, amely érte folyik. Miközben a Férfi gyengének tűnik, az Erő vele van, miközben vesztesnek tűnik, mindig ő az igazi győztes. A könyv fejezetei Férfi és Nő választásainak és kapcsolatának rejtett mechanizmusait írja le. Olyan kérdésekre keresi a választ:

Miért vannak nemek, miért hal ki 10 millió év múlva a nő? Mi a férfi szépség és mit vár a férfi a nőtől? Mi a férfi „A és B terve”, miért van annyi „kakukkfióka” a családokban? Mire jó az orgazmus, mi a szerepe az emberi szimmetriának? Miről árulkodik a mutató és gyűrűsujj arányunk, honnan sejthető, hogy Michelangelina Diannája leszbikus? És miért küzd annyi férfi a meddőséggel, s hogyan csapja be a férfit a meddőségipar? A könyv zárófejezete a freudi életmű súlyos kérdéseit feszegeti, s bepillantást enged a pszichiáternő szakmai szexuális visszaéléseibe is. A könyv olvasmányos, népszerű stílusban mondja el a legmodernebb tudományos eredményeket, de bőséges szakirodalmi hivatkozásokkal segíti a szakmai olvasókat is.

[...]

itt

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pinamkivan.blog.hu/api/trackback/id/tr61936613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása