Női és férfi szerepek

Ha a férfi megadja az elismerést a nőnek, maga is megkapja azt — biztat egymás dicséretére Bagdy Emil pszichológus.

A férfi akkor igazán férfi, ha megjelenik a nő— szögezte le elöljáróban Bagdy Emil klinikai szakpszichológus, a budapesti Károli Gizella Református Egyetem Pszichológiai Tanszékének vezetője a Férfinak lenni jó?! című előadássorozatának első programján.

[...]

Valakit megetetni egyébként is szeretetadást jelent. Nekünk, férfiaknak itt van nagy szerepünk: a férfi kezében vannak a gasztronómiai élvezetek, ezt az is mutatja, hogy közülünk kerülnek ki a legsikeresebb szakácsok. Ezen túlmenően a férfi teremti meg a családi élet hangulatát, tőle függ, hogy boldog-e az otthon. Vegyük hát vissza a hatalmunkat! Tegyük boldoggá a nőt, hogy mi is azok legyünk! Helyezzük őt olyan szerepekbe, ahol királynőnek érezheti magát, dicsérjük meg néha, de ne tudja kiszámítani, hogy mikor és miért. Ha pedig megkapja az elismerést, ő is meg fogja adni nekünk. Úgy látom, már elindult egyfajta kiegyenlítődés, kezdenek az érzelmek, a szeretet visszalopakodni az értékek közé — zárta vastapssal jutalmazott előadását egy kis biztatással Bagdy Emil.

 

itt olvasható az Emőke-verzió

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pinamkivan.blog.hu/api/trackback/id/tr69936561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vasszűz 2007.12.03. 17:46:03

Minden szavad arany!:D

harcikutya 2008.03.27. 15:42:57

Képzeljétek, a napokban ráakadtam egy pszichológus honlapjára, melyben ajánlja magát (és történetesen ezt az illetőt én hallomásból ismerem is, és eddig jókat hallottam róla, mármint ami pszichológusi milyenségét illeti), amelyben felsorolja, milyen problémákra specializálta, magát. Na hát itt a szenvedélybetegségek, fóbiák, szorongásos zavarok stb. mellett az is ott van, hogy 'nemi szerep bizonytalanságok". Szóval mint egy gyógyítandó betegség, értitek! Csak tudnám, mire gondolhatott itt ez a remek lélekbúvár. Rágondolni se merek.

Trine 2010.02.11. 01:16:22

Károli Gizella :):):)
süti beállítások módosítása