Igaz történet a Dohány utcából

A történet szerzője Fruzsi, vele történt meg az eset. Persze nem így. Hanem úgy. Köszönjük, hogy megosztottad!

 Ma délután egy nagyon szimpatikus fiatalember állatorvoshoz indult 3 hónapos kutyájával, aki nagyon barátkozós és játékos. Pechükre, amikor kiléptek a házból, és a fiatalember a kapu nyitásával volt elfoglalva, a kiskutya kiszaladt, és amennyire a póráza engedte, ráugrott egy fiatal nőre, aki fekete kordbársony nadrágot viselt. Épp, hogy hozzáért az egyik tappancsa, és mivel lakásban élő, tiszta kutya, semmi nyoma nem maradt a nadrágon. Ennek ellenére a nő nagyon ideges lett, és dühösen odavetette: “Odafigyelhetnél, hogy mit csinál a kutyád, talán meg kéne tanítani azt a dögöt, hogy ne ugráljon rám!”

A férfi hozzá volt szokva, hogy munkásasszonyok utána kiabálnak az utcán, és hogy fiatal nők utánafüttyögnek, és mivel ez eléggé zavarta, megtanulta kinyitni a száját, és nemtetszésének hangot adni. Így tett ez alkalommal is, és bár nem túl bátran, de utána szólt a tagadhatatlanul elég gorombán viselkedő nőnek: “Ez legyen a legrosszabb, ami történik Önnel!”

A néhány méterrel már tovább haladt nő erre megfordult, és visszakérdezett: “Micsoda?”

A fiatalember, aki már nem is nézett oda, hanem a kiskutyájával volt elfoglalva, meglepődve fordult felé, és ismételte meg, kissé bátrabban: “Ez legyen a legrosszabb, ami történik Önnel!” Majd hozzátette: “Még csak három hónapos, és teljesen tiszta.”

Erre a 180 centis nő gyors léptekkel megindult a jóval alacsonyabb fiatalember felé, aki félelmében azt kérdezte: “Mi van, most nekem jössz?”

Elvárásaival ellentétben a nő meg sem torpant, ehelyett egészen közel jött hozzá, miközben teljes természetességgel azt válaszolta: “Igen.”

A férfiben megállt a levegő, de megpróbálta leplezni. Erre a nő: “Vagy inkább rúgjak bele a kutyába? Én belerúgok!” És már szinte mozdította is a lábát.

A fiatalembert teljesen ledöbbentette ez a határtalan agresszív gonoszság. Átfutott a fején, hogy ennek a nőnek a világ legtermészetesebb mozdulata a másikba való belerúgás, és hogy szegény barátját biztosan súlyosan bántalmazza. Nem jutott más az eszébe, csak ez: “Akkor kihívom a rendőrséget állatbántalmazásért.”

A nő teljes magabiztossággal azt felelte: “ Mire a rendőrök ideérnek, már rég nem leszek itt.”

Erre a fiatalember ekképpen védekezett: “De minden tele van térfigyelő kamerákkal.”

És bár ez nem tűnt túl hathatós érvnek, a fiatal nő valamiért meggondolta magát, szó nélkül megfordult és tovább viharzott.

A fiatalember alig tért magához, úgy érezte, mintha a testén kívülről érzékelné a valóságot. Legutóbb akkor érzett ilyen elemi félelmet, amikor a Heteroszexuálisok Büszkeségnapi Felvonulásán a melegek sörösüvegekkel dobálták meg...

A járdán hirtelen hangos csapat vonult át, amelynek tagjai mosolyogtak a kutyusra, felé nyúltak, hogy megsimogassák. A fiatalembernek könnyek szöktek a szemébe. Végiggondolta, hogy most igazán nagyot tudna bőgni a barátnője vállán, ha visszafordulna. De nem akart kisírt szemekkel végigutazni a városon az állatorvoshoz, így nagy levegőt vett, és elindult...

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pinamkivan.blog.hu/api/trackback/id/tr32936585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

icznim · www.icznim.freeblog.hu 2008.02.19. 11:42:03

ez nagyon jó volt, tényleg:)!! Gratulálok és köszi!
süti beállítások módosítása