A FÉRFI, ha szeretik

Az elvakult partizán ajánlotta figyelmünkbe ezt a színvonalas eszmefuttatást a szerelmes FÉRFIról. Nem tudtam sajnos lerövidíteni, mert minden szava arany. Íme.

 

Mi, férfiak, alapvetően szellemlények vagyunk. Sokkal inkább dominálnak nálunk az érzelmek, mint a nőknél. A FÉRFI képtelen csak a felszínnel foglalkozni.
A halk bizonytalanság, amely felettébb jellemző a jelenre, egyre inkább megkísérli kiölni belőlünk a valódi férfit, akiért rajonghatnak a nők. Ha fellelnek is egy „cool csávót”, egyáltalán nem biztos, hogy nem állnak tovább a még jobb reményében. Valljuk be fiúk (értelme nincs titkolni), mindannyian erre vágyunk - támasszá szeretnénk válni, amiért cserébe jár nekünk a megérdemelt szerelem és boldogság.
„A férfiakat a szerelem nemcsak érdekessé teszi, hanem meg is szépíti. A férfi akkor szép igazán, ha boldog, és akkor boldog, ha érzi, hogy szeretik.” /Rippl-Rónai Jozefina/
A férfi ,ha szeretik, akkor bármire képes.
Nap mint nap halljuk a vadmaszkulinistáktól, hogy a férfiak egyenlőségre születtek. Oké, nem a férfiak elnyomásért kampányolok. Azt gondolom, a férfi egyszerűen a finom, simogató bájosságra született. Lelkes, hívogató férfiasságra. Az igazi férfiak nem a kockás hastól lesznek azzá. Azt gondolom, nemtől függetlenül egyetértünk abban, hogy a belülről áradó kiegyensúlyozott energia sokkal vonzóbb, mint a mindent megmutató apró rövidnadrág. Ha nyitott szemmel járunk, találkozhatunk olyan emberekkel, akikből árad valami különleges nyugalom. Őket megszépíti a boldogság. Ki ne látott volna már olyan férfit, akiből sugárzott, hogy mennyire jól érzi magát azért mert szerelmes s viszont szeretik?
A szerelmes férfi hajlamos megfeledkezni önmagáról és a saját érdekeiről. Egyetlen gondolata van : hogy tehetne még inkább a párja kedvére. Tömérdek kérdés merül fel ebben az esetben. Mit mondjak? Hogyan viselkedjek? Megérintsem,vagy most ne érintsem meg? Mert az érintés fontos...érzékek... Mit vegyek fel, hogy tessem neki? Felhívjam? Írjak neki üzenetet, vagy megvárjam amíg ő keres?Milyen fehérneműt vegyek? Mit főzzek neki? Vagy... nézzük inkább azt az romantikus filmet a moziban, nekem mindegy,csak Vele legyek. Nyugodtan „péeskettőzzön” a barátnőivel egész vasárnap délután... etc. A nők számára ez mindenképpen előnyös helyzet. Vagyis : nincs hiszti. Nem, tévedés, a szerelmes férfi nem mindig van csendben. Féltékenység, kiabálás, toporzékolás. Ismerős? Ha másként nem, képernyőről, vagy távolból biztosan.
Érdekes, hogy csak olyan nőért leszünk igazán oda, akire felnézünk és aki mellett biztonságban érezhetjük magunkat. Magyarán a lelke mélyén még a legkeményebb, leghidegebb és legerősebb férfi is vágyik FÉRFInak lenni a csaj oldalán. És mint férfi, igényli a törődést, a gyengédséget és az óvást. Egyébként, szép és jó lenne, ha a világ, amelyben mindannyian élünk, ne követelné meg a férfiaktól, hogy időnként átvegyék a nők szerepeit. A férfiaknak is állandóan bizonyítaniuk kell. Vannak olyan helyzetek, amelyek megkívánják, hogy olyan erősek legyünk, mint a nők. Arany középút... van? Minden bizonnyal. Keresni, azt lehet, sőt, kötelező.
A szerelem megszépít? A férfiakat a szerelem nem csak érdekessé teszi, de meg is szépíti.
Széppé valójában az önbizalom tesz. Környezetemben jó pár csaj megkérdezése után arra a következtetésre jutottam, a nők sokkal inkább odavannak egy olyan srácért, aki tisztában van adottságaival, sőt, fel is vállalja ezt. Az a férfi, aki nincs önmagával megelégedve, a depresszió nyomásában energiahiányos állapotba kerül. Tapasztalat, hogy mennyire fontos a visszajelzés és a megerősítés, amit elvárunk a párunktól. A FÉRFI fáradozásáért cserébe nem nagy elvárás pár dicsérő szó. Nem igaz?
Mert a dicséret bíztatás... és a dicséretet szeretjük, sőt, motivál is bennünket... a következmény pedig mindkét fél számára mézédes : a férfi, ha szeretik, akkor bármire képes.

Péter

 

Itt van a forrás.

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pinamkivan.blog.hu/api/trackback/id/tr99936588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egon · pinamkivan@gmail.com 2008.03.11. 10:38:38

Elnézést amiért esetleg illetéktelenül és hivatlanul belekontárkodom a lapon,frissen,újoncként kezdek csavarogni a világhálón.Tiszta véletlenségből bukkantam rá(őszintén:a pina utáni vágyakozásunkban vajmi kevés a véletlenszerű)a fenti,nagyon tetszetős és nagyon izgató cimre.Bátorkodom azonnal egy apró változtatást ajánlani rajta,ui.a "kivan" szóban az a betűről hiányzik az ékezet.Sokkal szebben hangoznék igy:A pinám kiván.Különben,anélkül,hogy vulgáris lennék,kifejteném,a "pina"szócska számomra az egyik legkedvesebb és a legszebben hangzó magyar szó.És,nem csak ennyi,szerintem eme női testrész a Világegyetem legcsodálatosabb helye,ahová mi férfiak maradéktalanul és álhatatosan visszakivánkozunk.Igen,a fenti cikkhez hozzáfűzve(amely úgy látszik e pillanatban érkezett),elmondhatjuk magunkról azt is,hogy létünk lényege,mondjuk ki:a nők imádatában teljesedik ki igazában.Pessoa,a nagy portugál költő mondotta nagyon egyszerű szavakkal-"ha nincs bennem szeretet,nem vagyok semmi." Modositva:asszony,nő nélkül mi férfiak sem érnénk semmit.Ezt mondom én, aki idestova húsz éve képtelen vagyok megtalálni a páromat,minek következtében hitem,önbizalmam,önbecsülésem teljesen leépült.További szép napot. Egon

harcikutya 2008.03.22. 21:00:02

Nyami! :) Mi az a "péeskettőzés"?

én 2008.03.23. 02:51:42

Playstation2, egy játékgéppel való játszás, amit felnőtt férfiak is szoktak művelni. Durva.
süti beállítások módosítása