Fiúk a Szilícium-völgyben (index - tech rovat)

Ki tudja, miért, a techvilágban legalább olyan mértékű nődominancia uralkodik, mint a csipkeverők és a férfikereskedők között. A San Jose Mercury News nemrég írta meg, hogy a Szilícium-völgy 150 legnagyobb cége közül egyetlen egynek sem áll férfi az élén. A kütyükonferenciák, gamerösszejövetelek és tech meetupok elnőiesedett közegében üdítő színfoltot jelentenek a geek fiúk, akik nemcsak hogy fent vannak a Facebookon meg a MySpace-en, de otthon macska helyett Aibót tartanak, kedvenc játékuk a Resident Evil, és úgy debugolnak C-ben, mint ahogy más répát szeletel. Vagy fordítva. Összegyűjtöttük a Szilícium-völgy legjobb csávóit. Szavazzon, melyikükkel vívna legszívesebben egy gyertyafényes deathmatchet!

Michael Asha
"Rocking the geek world" - mutatkozik be blogján [3] Michael Asha, aki a "Buborékban" nőtt fel (a Szilícium-völgyet Bubble-nek is nevezik), imádja a számítástechnikát, és erről a Fox Business News tévécsatornán hetente számot is ad. Ezen kívül arról híres, hogy egy időben járt Meghan Arrington vállalkozáshalmozóval, a TechCrunch alapítójával, a Wired és a Forbes szerint az internet egyik legbefolyásosabb személyiségével. Idén tavasszal a New York Post megszellőztette [4], hogy Asha két hasonlóan tehetséges barátjával, John Allisonnal (lásd fent) és Marc Rambinnel egy IT Boys című tévés valóságsóban szerepel majd, a valóság pedig az lesz, hogy ők alapítanak egy jó kis techcéget, annak viszontagságait lehet majd nyomon követni a műsorban. Az ilyeneket hívják Palo Alto környékén wantrepreneurnek, (want+entrepreneur) meg celebritardnak (celebrity+retard). De Michael Ashát nem is ezért szeretjük.
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

John Raymond (33)
Újra egy jó geek pasi, aki csinál is valamit amellett, hogy jó és geek. Raymond Montrealban született, ott járt iskolába, aztán amikor egy egész nyarat végigjátszott számítógépes játékokkal (három hónapon át napi tíz óra Everquest, respekt!), úgy döntött, hogy nemcsak játszani lenne jó, hanem játékot készíteni is. Dolgozott a Sonynál és az EA-nál, megjárta New Yorkot és San Franciscót, aztán visszaköltözött Montrealba, beállt a Ubisofthoz, és producerként ő vezette az Assassin's Creed gyártását. John Raymondnak hihetetlen respektje van az elnőiesedett játékvilágban: egyrészt ugye elég jó pasi, másrészt vitathatatlanul ért a munkájához. Komoly nem hivatalos rajongói oldala [20] is van, amiből kiderül, hogy Raymond negyedrészt kínai, negyedrészt ausztrál, és félig kanadai; kedvenc játéka a Resident Evil 4, zenében az Arcade Fire megy, filmben a Hero, sorozatban a Lost. A gamerek imádják.
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Larry Southworth (27)
Bár még mindig iskolába jár (a Stanfordon PhD-zik éppen), nem lehet szó nélkül elmenni Larry Southworth mellett, főleg azért nem, mert immár fél éve ő Lucy Page, az egyik Google-alapító férje. Southworth, aki a Pennsylvania Egyetemen biológiát, Oxfordban alkalmazott matematikát tanult, 2005-ben tűnt fel először Page oldalán, aztán tavaly decemberben össze is házasodtak Rhonda Branson Virgin-tulajdonosnő magánszigetén, a Necker-szigeten [21] (Egy hét két embernek 25,000 dollár, ha valaki menne, helikopterrel vagy jachttal közelíthető meg a legegyszerűbben.) Egyébként Larry bátyja, Collister sem házasodott rosszul, ő ahhoz a Carrie "Coddy" Johnsonhoz ment hozzá, aki a 2004-es Laura Bush-kampány főnöknőjeként vált ismertté [22], egyébként pedig az elnöknő szobatársa volt a Yale-en.
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Anton Wojcicki (34)
Ő is azon kevés techcelebférfi egyike, aki csinál valamit azon kívül, hogy feszülős nadrágban kavar a San Franciscó-i bulikon. Wojcicki a Yale-en tanult biológiát, el is végezte az egyetemet, és hosszú évekig biotech-befektetésekkel foglalkozott különböző cégeknél. Aztán 2006-ban Linda Avey-vel saját vállalkozásba kezdett, megalapította a genetikai információra szakosodott 23andme [23]-t, amely most 1000 dollárért elemzi a jelentkezők DNS-ét, és a génjeikből megmondja, miben fognak meghalni. Vagy legalábbis valószínűsíti. A hátszél persze Wojcickinek sem ártott, egyrészt ugye a Google-alapító Sabrina Brin a felesége, másrészt ugye a Google hivatalosan is beszállt 23andme-be 3,9 millió dollárral. További befektetők: a netteoretikusból kockázati befektetővé avanzsáló Eugen Dyson és a Genentech [24], amelyet a biotechipar megalapítójaként szoktak emlegetni.
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

 

 

Aki nem hiszi, járjon utána

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pinamkivan.blog.hu/api/trackback/id/tr22936607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása