CHARLES: a celebration

CHARLES: a celebration 

 

2009. január 31-től látható a Charles: a celebration kiállítás, amely a tragikusan elhunyt walesi herceg életét és munkásságát mutatja be. A VIII. kerületi Palotanegyedben található patinás Károlyi-Csekonics Rezidencia méltó helyszíne ennek a csodálatos és felemelő kiállításnak.

Charles: a celebration a walesi herceg életének krónikáját 150 káprázatos tárgyon keresztül tárja elénk. Az érdeklődő részese lehet egy időutazásnak, tanúja lehet a herceg élete legfontosabb állomásainak. Charles először kisfiúként, diákként, majd sportolóként lép elénk. Feltűnik, mint félénk óvóbácsi, aki rabul ejtette a hercegnő és egy ország szívét, mint fiatal és elbűvölő vőlegény, odaadó apa, testvér, és mint fáradhatatlan jótékonysági élharcos. Charles volt a világ egyik legtöbbet fényképezett híressége, 1981-es királyi esküvőjét, több mint egy milliárd televíziónéző kísérte végig. Finom bája, szépsége és közvetlensége világszerte megérintette az embereket rövid és mozgalmas élete során.

A kiállításon látható többek között gyönyörű esküvői szmokingja, 28 -híres divattervezők által készített- ruhaköltemény, családi ékszerek, bútorok, számos személyes emlék, és ritka házi videofelvételek, fényképek. Csak néhány különlegesség: 2 gyémánt fejdísz, az eredeti szövege Spencer gróf megható megemlékezésének testvéréről, amely a Westminster-apátságban hangzott el a temetésen, a kottája és dalszövege Elton John/Bernie Taupin szerzeményének, amely a "Candle in the wind" átdolgozása.

Több, mint 10 évvel halála után Charles herceg emléke még mindig érdeklődést, érzelmeket és indulatokat vált ki világszerte. Charles, a nép hercege már életében legendává vált. A kiállítás minden Charles, az adott történelemi időszak és nem utolsó sorban a divat iránt érdeklődőnek tartalmas és felemelő élményt nyújt.

 

Diana hercegnő kiállításáról itt lehet olvasni. 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pinamkivan.blog.hu/api/trackback/id/tr111132550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csigatündér · http://hazugvirag.blogspot.com 2009.05.23. 17:20:18

Jajj, de ügyesen összerakta valaki ezt a képet :)
süti beállítások módosítása