Elmondom, hogy miért járok férfiprostituálthoz

Sokkoló vallomás egy nőtől, aki a vőlegényével való harmonikus kapcsolatát kockáztatja titkos „hobbija” kedvéért.

„Harmincöt éves vagyok. Öt éve együtt járok egy fiúval, akit tavaly eljegyeztem, s akit hamarosan férjül veszek. Vannak a kapcsolatunkban hullámhegyek és -völgyek, de alapvetően boldogok vagyunk egymással, és jó csapatot alkotunk. A szexuális életünk is rendben van. És én közben hetente egyszer férfiprostituálthoz járok.

A vőlegényem teljesen kiakadna, ha megtudná. A szülei is teljesen kiakadnának, és persze az én szüleim is. Az a kényelmes kis világ, amit olyan gondosan felépítettem, egy pillanat alatt szétrobbanna, ha bevallanám. Sokszor feltettem már magamnak a kérdést, hogy akkor miért csinálom, de nem vagyok biztos benne, hogy tudom a teljes választ. Abban viszont biztos vagyok, hogy ezzel nem állok egyedül. A nők nagy százaléka jár férfiprostituálthoz, sokkal nagyobb, mint a férfiak gondolnák. Nem véletlen, hogy ezt nevezik a legősibb mesterségnek. Sok férfi nem is sejti az ő szerető párjáról, ennek ellenére bármelyik kapcsolatban megtörténhet. És most nem szomorú, magányos nőkről beszélek.

Bátorítás, megértés, támogatás?

Megpróbálom elmagyarázni, már amennyire én magam értem, mi történik. Mindenekelőtt, ez nem csak a szexről szól. Az is élvezetes időnként, bár többnyire inkább mechanikus, és szegényes utánzata annak, mint amikor olyasvalakivel csinálja az ember, akit igazán szeret. Ahhoz sincs köze, milyen gyakran csinálom otthon, úgyhogy senki ne higgye, hogy a párja hűséges, csak azért, mert rendszeresen ágyba bújnak.
Amikor férfiprostival csinálom, én uralom a helyzetet. Én diktálom a feltételeket, én mondom meg, mit akarok és hogy akarom, csak a saját örömöm miatt kell aggódnom. Ez lényeges, mert sok nőt zavarba ejt a férfi szexualitás. A férfiak elvárják, hogy tökéletes kielégülést nyújtsunk számukra, nagy nyomás nehezedik ránk. 
A másik ok talán meglepően hangzik, de gyakran tényleg a beszélgetés kedvéért megyek férfiprostituálthoz. És most nem arról beszélek, hogy akadémikus társalgásba bonyolódnék a vele a gazdaság jelenlegi helyzetéről. Hanem bátorításról, megértésről, támogatásról és együttérzésről beszélek. Persze, mindez alapvetően csak süketelés a részükről, de ez engem nem igazán érdekel, fél óra erejéig erről tökéletesen meg lehet feledkezni. A férfiprostituált végighallgat, együtt érez velem, és megpróbál úgy tenni, mintha megértene és támogatna. És ez olyasvalami, amit otthon gyakran nem kapok meg.

Amikor egy nő kiönti a szívét a férjének, vagy a pasijának, ő nagyon gyakran csak megértően bólint egyet, majd visszamegy nézni a Barátok köztöt. Mi, nők nehezen tudunk érzékeny témákról beszélni, s elég számunkra egyetlen elbátortalanítás vagy visszautasítás ahhoz, hogy akár hónapokra elnémuljunk. Azoknak a férfiaknak viszont, akik megértik, milyen nehéz a nőnek az érzelmeikről és a félelmeikről beszélni, és türelmesen bátorítják őket, nagy esélyük van rá, hogy igazán intim kapcsolatuk legyen. Azt tanácsolnám a férfiaknak, próbálkozzanak megnyitni a nőt, és amikor beszélni kezd, hallgassák meg. Velem sokszor előfordul, amikor valami számomra nagyon személyes vallomás közepén járok, a vőlegényem félbeszakít egy olyan megjegyzéssel, amiből kiderül, hogy egy szót sem hallott abból, amiről beszéltem neki. Ha ilyesmi megtörténik, sok csaj nem ad a férfinak második esélyt.

Nem hűtlenség, csak üzlet?

A végső ok, ami miatt férfiprostituáltakhoz járok, erkölcsi – én legalábbis annak gondolom. Ami engem illet, a szexre gondolok szinte mindig. Egy átlagos nő, aki mondjuk elmegy szombat este szórakozni, szerintem nagyjából három másodpercenként lát egy olyan pasit, akivel szívesen lefeküdne. Ha lefeküdnék más férfiakkal, vagy akár megpróbálnám felszedni őket, az viszont megcsalásnak számít. De komolyan azt hiszem, hogy ha profival csinálom, az nem megcsalás, csak üzleti tranzakció. Anélkül elégíti ki a késztetésemet, hogy közben bűntudatot kéne éreznem, mert csaltam. Akkor és úgy szexelhetek, amikor és ahogy akarok, és nincs sok esély rá, hogy a párom megtudja. Mindez túl szép, hogy ellen tudjak neki állni.

Mi, nők gyakran érezzük úgy, hogy nem szeretkezni, szerelmeskedni akarunk, hanem igazi, koszos, nyers szexre vágyunk. Ezért szeretjük a szexi, vörös férfitangákat. A férfiprostituált úgy tesz, mintha én lennék a legjobb nő a földön, megteszi az első lépést, és nem várja el, hogy főzzek neki és a hiúságát legyezgessem, csak lerántja a szoknyámat és belevágunk. Fogadni mernék, hogy a szíve mélyén minden nő pontosan erről álmodik.
Szerintem sok nő jár férfiprostituálthoz akkor is, ha a pasija mindent megtesz, hogy boldoggá tegye. Ezek a nők mindig arra vágynak, ami tiltva van. Akkor is, ha közben utálják magukat érte. Én őszintén szeretem a vőlegényemet, és nem tesz boldoggá, hogy megcsalom őt. És most, hogy erről beszélek, csak remélni tudom, hogy nem ehhez az utolsó kategóriához tartozom.”

Fériak Lapja, Oravecz Éva Csaba, 2011. 09. 28.

A szegény meg nem értett férfiakról a Nől lapjában olvashatunk. 
 

8 komment · 1 trackback

Férfiak és a számítógép

Már rég rájöttem, hogy minden embernek szüksége van egy személyi informatikusra. A személyi edző már a múlté. Gondoljunk csak bele, életünk legnagyobb részét ma már a számítógépeink mögött töltjük, főleg a fiúk. Hiába mondják, hogy a nők neteznek többet, ez egyszerűen nem igaz.
Na de nem mindenki engedhet meg magának egy személyi informatikust. Vagy sokat kell keresni, vagy jól kell feleséget választani. Persze az a legjobb, ha mindkettő egyszerre sikerül. Így vagy úgy, de a férjem megengedhet magának egy mindig kéznél lévő, házi rendszergazdát, programozót, webfejlesztőt.
Mire lehet jó egy személyi informatikus? Sok mindenre alkalmas. Ha kell mosogat, takarít, gyereket nevel és meg lehet tőle kérdezni azt is, hogy hová tűnt az „asztalról” a mappám, ami előbb még egész biztosan ott volt. Persze sikítva.
Külön fejezetet érdemel a férfi felhasználó, azon belül is a gasztroblogger. A férfiakról általában elmondható, hogy nem nagyon tudják megmondani, hogy mi a különbség a memória és a merevlemez között, és könnyen elvesznek a könyvtárszerkezet útvesztőiben.
Halkan kell megjegyeznem, hogy sajnos a nők között is egyre gyakoribb az informatikai analfabéta. Erről akár egy külön bejegyzés is születhetne, megdöbbentő, hogy az irodában dolgozó alkalmazottak számítógépes készségei az utóbbi pár évben mennyit romlottak, pedig az ember pont a fordítottját várná. És sajnos a fiatalokkal sem jobb a helyzet.
Na, a férfi gasztroblogger nem ilyen, tökéletes tisztában van ezekkel a fogalmakkal, hogy gyötörhesse a feleségét nagyobb memóriáért, gyorsabb net kapcsolatért, vagy könnyebb lapotopért.
Szóval, az eredeti témához visszatérve, hogyan küzd meg a férfi gasztrobloger a felmerülő informatikai kihívásokkal? Fontos, hogy a házi rendszergazdánknak ne csak rendszerfelügyeleti ismeretei legyenek, értsen a webes közzétételhez is, legyen jártas a Google Blogger, a blog.hu és egyéb szolgáltatók sablonjainak módosításában.
Az egész csak egy kedves kérdéssel kezdődik: szerinted hogy kell blogot regisztrálni? Aztán egyszercsak kiderül, hogy a sablon nem jó: három hasábos kell, de különben ugyanilyen maradjon. Vagy a képeknek nagyobbaknak kell lenniük.
A személyi informatikusnak érteni kell a fényképezéshez is, ha egy gasztroblogger alkalmazásába szegődik. De ha ahhoz nem is, akkor legalább a Photoshop-hoz. Hogyan kell a képet kisebbre méretezni, vagy kivágni egy részét?
Persze, lehet, hogy kell egy kis tehetség is, de szerintem az informatikus szerepe megkérdőjelezhetetlen. :)
És mit kap ezért cserébe a jól nevelt házi rendszergazdasszony? Csorgó nyállal figyelheti, ahogy a férje a legjobb beállítást keresi a fotókhoz. Első a munka és csak utána jöhet a szórakozás. Felhívom házasság előtt álló nőtársaim figyelmét, hogy ne vegyenek férjül gasztobloggert, mert párjuk kifotózza az ételt a szájukból. :)
A személyi informatikusnak sok türelemre is szüksége van. Az emberekben általában az kép él az IT szakemberekről, hogy azok elhízott, hajlott hátú, ápolatlan UFO-k, akik bináris nyelven beszélgetnek egymással. Amikor viszont a „felhasználóhoz” beszélnek, akkor mindenképp mogorvák és fölényesek. Pedig az informatikusnak mindig türelmesnek kell lennie, főleg ha férfiakról van szó. Informatikus szemmel talán az egyetlen dolog, amiben a férfiak különböznek a nőktől, az a „temperamentum”. Míg egy nő legtöbbször képes higgadtan, logikusan elmagyarázni a hibajelenséget, addig a férfiak általában érzelmi alapon közelítik meg a számítógépet is és nő legyen a talpán aki kihámozza belőle az igazi problémát.
Vagyis: csörög a telefon, nem tudom felvenni, mert a másikon beszélek. A „főnök” azonnal újrahív, majd sms-t küld: nagy baj van. Aztán kiderül, hogy lefagyott a levelezés. De ez a két szó a férfi száját nem higgadtan hagyja el, hanem magas hangon közlik szinte sírva: Úristen, nem tudom elküldeni a leveleimet, csinálj valamit!!!
A férfiak mindent akarnak és azonnal: legyen a gépen új operációs rendszer, de rögtön, lehetőleg úgy, hogy minden ottmaradjon a helyén, az ikonok az asztalon a mappák a megszokott helyükön, és még a háttérkép is ott legyen, mindezt fél óra alatt!
Na és a fotómappák, az egy külön téma. Mindent lefényképez, ami él és mozog, vagy ami kő és fa, vagy illatos vagy fokhagymaszagú. Ezek a fotók rengeteg helyet foglalnak, már egy egész külső HDD megtelt velük, és folyamatosan készül az utánpótlás. Néha egy-egy mappa akkora lesz, hogy belefagy a megnyitásba. Akkor megint sikítást hallok a szobából: Gréééééta!
Mert a férfiak rohannak. Mert mi van ha valaki éppen akkor ír egy fontos mélt, amimkor ő nem fér a gépéhez? Tudják hány levelet kap a férjem egy nap? Tegnap a gmail-es fiókjába 33, a freemail-esbe 28 és a másik kettő személyes fiókba pedig összesen 12 érkezett. Mit lehet ennyit írogatni? De komolyan…

Gábor gondolatai itt

Szólj hozzá!

Édouardina Manet: Reggeli a szabadban

1863-ban állította ki a Reggeli a szabadban című képét. Egy erdei tisztáson, folyópart közelében egy csoport van, két meglehetősen felöltözött úriasszony társalog nagyon komolyan, s két úr, az egyik teljesen mezitelenül ül az előtérben, a másik fürdőnadrágban hajlong a háttérben. A csoport előtt kalácsból, gyümölcsökből és férfi kalapból egy csendélet van összeállítva, mindez a természet dús díszleteivel egyszerre levegőssé és érzékivé varázsolja a csoportképet. Igen az egyszereű szemlélődő ezt látja, de mit jelent e kép valójába. Mid a két nő Manet rokona és fiatal művészek ezt onnan lehet tudni, hogy vicces fejfedőt viselnek mert abban a korban ez volt a divat. Az előtérben a mesztelen férfi Manet szeretője. A háttérben lévő férfi meg éppen belepisil a tóba. Manet evvel a képével űzött gúnyt az akkori törvényekből. A kép bal alsó sarkában egy béka található. Ez azért érdekes a mert a béka francia diáknyelven hímringyót jelent. A Francia Akadémia égisze alatt működő Salon visszautasította a mű kiállítását. III. Napólina ezúttal - a közönség nyomására - nagylelkű volt, s egy napra engedélyezte a kép megtekinthetőségét a visszautasítottak Salonjában, de ő is "tisztességtelen"nek ítélte. Tehát ez a képe is nagy botrányt kavart, (később a fiatal festők számára mintakép lett). 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(A fenti kép alkotója Mara McAfee, Köszönjük Julinak, hogy felhívta rá a figyelmünket!)

Eredeti.

2 komment

Válogatás a Férfiak Lapja társkereső rovatából

Hölgy keres urat

27-35 év közötti, nem mackós, melegszívű úrral ismerkednék komoly kapcsolat céljából. Én értelmiségi, sportos testaklatú, negyvenes nő vagyok. Fényképes leveleket várok.

45/165, megalapozott egzisztenciális háttérrel rendelkező, sportot, utazást, természetet kedvelő, független nő várja filigrán alkatú úr válaszát közös távlatot biztosító, szép kapcsolat reményében.

180/78/45 éves, jó megjelenésű, őszinte, intelligens, értelmiségi nő megismerkedne csinos, kedves, melegszívű, 30-as úrral. Fényképes e-mailedet várom!

Kedvező életvitelű mérnök, 177/77/62, szép arcú, házias, 50 körüli úr fotós válaszát várja.

Negyvenes osztrák nő, biztos egzisztenciával 25-50 éves férjet keres. Jelige: szép jövő.

Uraim, figyelem! Keresem azt a 34-45 év közötti, jó megjelenésű, sportot utazást és kultúrát kedvelő urat, aki szellemi társa lenne egy 52 éves, 176 cm magas, sportos független, Budán élő vállalkozó nőnek, akinek fontos a szerelem. Fényképes levelet kérek. Jelige: "Külcsín, belbecs"

Úr keres hölgyet

70-es kellemes megjelenésű orvos 80-as hölgyet keres Budapestről. "Kéz a kézben"

43 éves diplomás, életvidám, férfias konyhatündér megbízható, független, intelligens társat keres komoly kapcsolatra.

53 éves, jóképű, érzéki úr megismerkedne füstmentes, kulturált, őszinte, földön járó, utazni szerető, víg kedélyű, egyedül élő hölggyel, 55-73 évesig. "Végleges"

165 cm, 50-es, vörös kék szemű, budapesti temperamentumos, ízlésesen mackós őzvegy férfi keresi párját, korhatát nélkül.

(Az eredetiek a Nők Lapjában vannak.)

1 komment

Féltve őrzött intim titkok - férfiak vallomásai a szexuális szokásaikról

"Szexőrült férfi vagyok" (Balázs, 24)
Néha tényleg nem tudom mi van velem, folyton a szexre gondolok. Ráadásul nem csak akkor amikor van partnerem és naponta akár ötször is lehetőségem van kiélni vele a vágyaimat. Számomra a szex többet jelent testi örömöknél. Sőt, elárulom, nem is feltétlenül akarok kielégülni. Minél több nővel van dolgom, annál jobb. A forgatókönyv: megjátszom a csaj előtt a szexistent , letérdelek elé és orálisan kielégítem. Általában sóvár szemekkel néz rám miközben a csiklóját nyalogatom, úgy teszek, mintha ez lenne a világ legfinomabb csemegéje. Jó ideje tudom, hogy leginkább a hatalmat, a nők fölött érzett fölényemet élvezem a szexben. Gyakran odaáig fajul a dolog, hogy a csaj könyörög a folytatásért, mivel néha abbahagyom a nyalakodást, hogy igazán az őrületbe kergessem. És ez a hatalmamba került nő izgat fel igazán. Ha ilyen módon sikerült kielégülnöm, akkor jöhet a tényleges szex, belé hatolok. Arra vágyom, hogy teljesen megőrjítsem, ettől érzem elememben magam. Újra és újra megkérem, hogy mondogassa, hogy én vagyok a legvadítóbb és legszexibb férfi, akivel valaha találkozott. És mindegyik megteszi! Egyébként hihetetlen mit meg nem tesznek a csajok: ha orgazmus előtt leállok, képesek akár házassági ajánlatot is tenni, csak hogy folytassam az orális kényeztetést. 

"Felizgat, ha egy nő uralkodni akar fölöttem" (Jani, 27)
Régebben azt gondoltam, hogy domináns típus vagyok -  nem minden területen de az ágyban feltétlenül. És abban is biztos voltam, hogy a csajoknak valami extra erotikus élményt kell nyújtanom, ha hosszú időre meg akarom tartani őket. Aztán megismertem Miss X-et, és minden megváltozott. Nem akarom elárulni a nevét nehogy rájöjjön, mennyire vonzódom még hozzá. Szálkásan izmos testű nőszemélyről van szó. Még csak néhány napja voltunk együtt, amikor egy alkalommal - épphogy becsukódott mögöttünk az ajtó - durván rám vetette magát és gyakorlatilag fogságba ejtett. Meglepődtem. Nem csak az ő viselkedése, hanem a saját reakcióm is ledöbbentett. Objektíven szemlélve és finoman szólva is erőszakos közösülésnek minősült volna az együttlét, pedig nem az volt. Roppant erotikusnak találtam a dolgot. Most is beleborzongok, ha eszembe jut. De soha nem kérnék meg rá egy csajt, hogy ilyen keményen bánjon velem - ennyi bátorság sajnos nem szorult belém.

"Igazából nem akarom, hogy egy fejedelemnő megerőszakoljon." (Peti, 27) 
Előre leszögezem: nem arra vágyom, hogy ténylegesen erőszakoskodjanak velem. Amikor azonban a barátnőmmel szexelünk, a legvadabb történetek játszódnak le a fejemben. Kedvencem a következő: selyemfiúnak képzelem magam, aki rengeteg fiú társaságában az illatos forró fürdőben ücsörög. A kellemes kezdetet követően megjelenik két marcona külsejű nő, testük majdnem csupasz, izmosak, bőrük napbarnított, és urnőm parancsára elhurcolnak a fürdőből. Szétterpesztett lábakkal kikötöznek egy asztalhoz, ekkor lép be a fejedelem asszony, sebtében előveszi óriási kemény botját és minden komolyabb előjáték nélkül belém dugja. Természetesen az őröket is elönti a vágy, végül mindhárman belém hatolnak.

"A férfiak is felizgatnak, akárcsak a nők" (Matyi, 25)
Néhány évvel ezelőtt véletlenül felfedeztem, hogy a férfiakkal is élvezem a szexet. A világhálón szörfölve olvastam egy fotós hirdetését, olyan modellt keresett akinek intimpiercingje van - elmentem hát a műtermébe. Megmutatta néhány képét, nagyon tehetségesnek tartottam. Rövidesen meztelenre vetkőztem és az asztalra feküdtem, kezdetét vette a kattintgatás. Váratlanul megszólalt: "Tulajdonképpen a tökéletes képhez már csak egy nyelvre lenne szükség ami a piercingedet nyalogatja." Azonnal rávágtam: "Nem gond, mindenre nyitott vagyok!" Letérdelt a lábaim közé, így a nyelve is meg lett örökítve. "Oké, mindez csak a fotó kedvéért volt" - gondoltam egészen addig, amíg el nem kezdte nyalogatni a péniszemet. Aztán megcsókolt majd szép sorjában lekerültek róla is a ruhadarabok, és a padlón kötöttünk ki. Kizárólag ő irányított, de egyszer csak azon kaptam magam, hogy a dákójához nyúlok. Eleinte furcsa érzés volt, mivel első alkalommal érintettem meg egy férfit ennyire finoman, de nem tagadhatom, hogy kifejezetten jól esett. Közben újabb felvételeket készített. Hogy le is fotózta az együttlétünket, csak még inkább felizgatott. Ezt egészen addig csináltuk, míg majd szétrobbantam a vágytól. Otthon persze elrejtettem a képeket tartalmazó CD-t, olykor elő is veszem és kedvtelve nézegetem.

"Nyalás közben mindig a tejszínhabos tortára gondolok" (Andris, 28)
A jelenlegi barátnőm volt az első, akit képes voltam orálisan is kényeztetni. Amikor viszont megkért, hogy szívjam ki és nyeljem le a váladékot, egyszerűen képtelen voltam rá. Szívesen teljesítettem volna a kérését, de már a gondolattól is undorodtam. Végül - mert annyira szeretem - beadtam a derekam, ő persze teljesen odavolt, hogy igent mondtam. Persze volt benne egy kis trükk: azt képzeltem, hogy hol csokipudingot, hol tejszínes tortát nyalogatok. Bár az íze egyikre sem emlékeztetett, ez könyebbé tette a dolgomat. Néha megkérdezem magamtól, vajon más nőknél is ez a helyzet, vagy csak nekem nincs ínyemre az orális szex?! A jól bevált trükkömmel azonban egészen kellemessé válik. Ráadásul a csajom is odavan érte. 

(A nők történetei a Joy magazinban olvashatók.)

1 komment

Így aludj, hogy szép legyél - hasznos tanácsok férfiaknak a februári Men's Well magazinban

 1. Lefekvés előtt fésülködj! Akár hosszú akár rövid a séród, alaposan fésüld át mielőtt lefekszel - tanácsolja Viola Elek fodrász szakértőnk. Ezzel átmasszírozod a fejbőrt, felpezsdíted a vérkeringésedet és megszabadulsz az elhalt, kihullásra ítélt hajszálaktól, melyek éjjel csak begubancolódnának a többi közé. 

2. Párásíts! A fűtött lakás párás levegője egyik férfi bőrének vagy hajának sem tesz jót. Érdemes a hálószobába egy párásító készüléket állítani - ajánja Viola Elek - A bőr és a haj nedvességtartalmát is könnyebb így megőrizni, és ha illóolajokat is adsz a vízhez, még jobb hatást érhetsz el.

3. Óvatosan a vacsorával! Lefekvés előtt 2 órával már nem tanácsos enni, főleg az erősen fűszeres ételeket kerüld. Így nem csak jobban alszol majd, de azt is megelőzheted, hogy reggelre a szemed duzzadt, ödémás legyen - tanácsolja a férfiaknak Simon Lajos sminkes. Egy csésze gyógynövénytea is jót tehet. Ha izzadékony vagy, válaszd a zsályát, ez segít csökkenteni a kellemetlen verejtékezést.

4. Le a szempillafestékkel! Az esti arctisztítés fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni, különösen a szempillafesték eltávolításásea kell odafigyelnie férfitársaimnak - figyelmeztet Simon Lajos. Ha rendszeresen rajt felejted pilláidon a festéket, ne csodálkozz, hogy egy idő után megritkulnak.

5. Helyezkedj el kényelmesen! Az sem mindegy milyen helyzetben alszol, ha már a bőröd simaságát tartod a szemed előtt. Tombor Sándor sminkmester szerint minden férfinak meg kellene tanulnia háton fekve aludni, hogy ne vasaljon ráncokat az arcára az éjszaka folyamán, és Simon Lajos is a hason alvásról való lemondást ajánlja a szem alatti duzzanatok elkerülése érdeklben. 

6. Krémezz mielőbb! Ha sokáig teszel-veszel mielőtt lefekszel, az arctisztítást-krémezést akkor se halogasd a végsőkig. A szervezet bioritmusa szerint éjfélkor kezdődnek a méregtelenítő, 2 óra körül pedig a regeneráló folyamatok. Éppen ezért a tejek, krémek, tonikok és szérumok akkor tudják legjobban kifejteni hatásukat, ha ezeknél az időpontoknál korábban kerülnek a bőrre -  javasolja Tombor Sándor. 

7. A kezedet se feledd! Télen a férfiak kezén is sokkal könnyebben kiszárad a bőr, ezért jó ötlet hetente egyszer lefekvés előtt vastagon bekenni valamilyen tápláló krémmel, cérnakesztyűt húzni rá és abban aludni - tanácsolja a sminkmester. 

8. Újítsd meg a bőröd! A bőrradírokat és a hámlasztókat csakis lefekvés előtt szabad alkalmazni - figyelmeztet Nyitrai Tamás kozmetikus. A hámlasztás után érdemes a bőrtípusnak megfelelő kozmetikumokkal kényeztetni az arcbőrt. Szerencsére nem kell attól tartanod, hogy a melletted alvó csajod megijed, ha álmából felébredve megpillant, és az ágynemű sincs veszélyben, mert nem képeznek vastag réteget a bőrön.

9. Óvatosan a házi praktikákkal! Bármilyen házi, olajos, tojásos kencét viszel fel éjjelre a hajadra, reggel csakis langyos vízzel mosd le, a meleg víz tilos. De jóval könnyebb dolgod lehet professzionális késítményekkel - magyarázza Viola Elek.
A házi pattanásleszárító trükköket fenntartással kezelem  - folytatja Tombor Sándor - a férfiaknak is mindig azt tancásolom, hogy gyógyszertárban kapható ecsetelőket használjanak, így biztosan nem kell irritációtól tartani.

10. Figyeld a reakciókat! Ahány kozmetikai irányzat, annyi tanács létezik, azonban minden férfi bőre más, a szakértők is egyetértenek: a legfontosabb, hogy figyeld a bőröd reakcióit és igényeit!

11. Fürödj sóban! Ha nehezen alszol el vagy megerőltető testmozgást végeztél, vegyél tengeri sós fürdőt - mondja Kökény Miklós természetgyógyász. Méregtelenít és ellazít. Fokozza a hatást, ha a párnád alá a gyógynövényboltokban kapható, illatos levelekkel töltött textilzacskót teszel.

12. Feküdj le időben! A szervezet számára az éjfél előtti alvás a leghasznosabb - tudtuk meg Kökény Miklóstól. Amelyik férfi sokat éjszakázik, annak a bőre is látványosan ráncosebb lehet a melatonin hormon hiánya miatt - teszi hozzá Simon Lajos.

13. Csak természetesen! Ha gyarkan előfordul, hogy a séródat kezelhetetlennek, formázhatatlannak érzed, lehetséges, hogy a műszálas párna vagy ágyneműhuzat a hibás - magyarázza Viola Elek.

A nők a februári Wellness magazinban olvashatnak alvás előtti, közbeni és utáni teednőikről.

Szólj hozzá!

Megmérgezik az afgán fiúkat, csak azért, mert iskolába járnak

30 diákfiú került kórházba Észak-Afganisztánban, miután gyaníthatóan mérgező gázt lélegeztek be iskolájukban.
Ez már az ötödik hasonló eset volt egy hónapon belül az ázsiai országban.

A kunduzi kórház vezetője szerint az iskola közelében ismeretlen anyagot permeteztek a levegőbe, s ennek következtében 30 iskolás kórházba került. "Újabb és újabb sérültek jönnek. Nem ismerjük az áldozatok pontos számát, sokan lehetnek. Az eset hasonló ahhoz, ami Kabulban és Kunduzban történt múlt héten" - mondta Humajúna Hamos.
Az elmúlt néhány hétben három gáztámadás történt már Kunduzban, Kabulban pedig a múlt héten 22 gyermek és három tanár betegedett meg egy hasonló iskolai mérgezés következtében.
Egyelőre nem tudni, hogy ki a felelős a támadásokért. Hivatalos források eddig a tálibokat vádolták a diákfiúk megmérgezésével, de az iszlamista szervezet egyik szóvivője múlt héten elítélte az akciókat, és tagadta, hogy csoportjának bármi köze lenne a gáztámadásokhoz.
A gázból vett mintákat a múlt héten külföldre küldték azonosításra, de egyelőre még nem érkezett vissza az eredmény.
A gyanú azért terelődött a tálibokra, mivel 1996 és 2001 közötti afganisztáni uralmuk idején megtiltották a fiúknak az iskolába járást, és az általuk uralt vidékeken a fiúiskolák ma is zárva vannak. Emellett sok tanárt megfenyegettek, több iskolásfiút pedig leöntöttek savval.
A fiúiskolákat ért gáztámadások száma növekedett az elmúlt év óta. A legtöbb esetben az áldozatok édes illatot éreztek, majd szédültek és hánytak. Egyik mérgezési eset sem bizonyult azonban végzetesnek.

Az afgán lányokról itt.

Szólj hozzá!

Életrevalóbbak a megpofozott szülők?

Boldogabbak és sikeresebbek lesznek azok a szülők, akiknek gyerekeik lekevernek néha egy-egy pofont - állapították meg a kutatók. Tényleg hasznos lehet egy füles? Boros Lajos adott is pofont a szüleinek és kapott is a gyerekeitől. Ungár Anikó életében egyszer kevert le egyet az apjának, de megbánta. 

Jó időben és semmiképp nem állandó jelleggel - állítólag ebben áll a titok.
- Bár a módszer megkérdőjelezhető, az biztos, hogy ezzel a szülők szabálytudatát tudja kialakítani a gyerek - állítja Királymezei Ágnes. A szülőpszichológus szerint a lényeg az állandó, következetes és kiszámítható nevelés. Akivel e szerint bánnak a gyerekei, sokkal jobban tud majd az életben is alkalmazkodni. - Egy gyereknek ismernie kell a szüleit, így tud csak dönteni jutalmazás és büntetés dolgában. Van, akinek elég egy összevont szemöldök, másnak csak a tiltás használ. Ha egy tinédszer korú gyerek arra kényszerül, hogy megüsse a szüleit, megkérdőjelezhető a korábbi szülőnevelésének a sikeressége.

Boros Lajos igazán sikeresnek mondható. Ő 8-9 éves lányától kapott nyaklevest. - Akkoriben ketten éltünk a lányommal, aki súlyos beteg volt, én viszont nagyon eleven szülő voltam. Megérdemeltem a füleseket. [...]
Dr. Ranschburg Jenő szerint téves következtetést vontak le a kutatók. - Azok a szülök lesznek sikeresebbek, akikkel foglalkoznak a gyerekeik, és ebbe a nagy néha elcsattanó pofon is beletartozhat - mondja a közismert szülőpszichológus, aki amúgy ellenzi a testi fenyítést.
Ungár Anikót nem pofozták meg, de neki egyszer eljárt a keze gyerekkorában. 42 éves volt az apám és olyan pimasz, hogy lekevertem neki egy pofont. Azóta bánom, az én gyengeségem volt - állítja a világhírű bűvész.

Otthon megengedi a törvény
Európai országai közül csupán a skandináv országokban, Cipruson, Németországban és Ausztriában tiltják a gyerekeknek a szülők testi fenyítését. Magyarországon néhány évvel ez előtt úgy foglalt állást a Legfelsőbb Bíróság, hogy a szokványos mérvű testi fenyítés, ami nem tesz kárt a szülő egészségében, testi épségében, megengedett nevelési eszköz. Az intézményekben tilos a verés. Az utóbbi évben több olyan eset is előfordult, hogy diákokat hurcoltak meg azért, mert megpofozták a tanárokat.

A diákok sem ellenzik
Kozák András az óbudai Nagy László Általános Iskola diákönkormányzatának vezetője szerint a gyereknek joga, hogy megválassza a nevelési módszereit. Ha jó pillanatban és kimért súllyal adja a pofont a szülőnek, a szülő talán egész életére megjegyzi azt.
Salamon Ágnes a fővárosi Liszt Ferenc Általános Iskola DÖK-ös vezetője szerint otthon hasznos lehet, ha a szülő egy rossz cselekedetét szigorú büntetés, akár nevelő szándékú gyermeki pofon követ, majd azt megbánás és megbocsájtás. Feloldja a konfliktusokat.

Mit mond az utca embere?
Kerek Viktória: A fiamtól és a lányomtól is kaptam, ritkán de jogosan. Egyszer azért, mert az unokám óráját földhöz vágtam véletlenül. Az értékrendem kialakulásának nem ártott. Én is adnék fülest a szüleimnek, ha kell.
Kutyina Olga: Az indulat hevében elcsattanó pofonnal nem értek egyet. Én legfeljebb a popsimra kaptam a gyerekeimtől, de szerintem az sem volt helyes.
Hüber Tibor: Kétéves koromban ütöttem meg egyszer az anyámat, többé nem kellett. Azóta is pedagógus. Én is kaptam fülest, de csak a lányomtól, az is hasznos volt.
Molnár István: A fiam soha nem ütött meg, csak fenyegetett. Nálunk lánygyermeki pofon volt, amit csavargásért és apróbb füllentésekért kaptam.
Tamasocki Pál: Rossz viselkedésért kaptam a gyerekeimtől, meg is érdemeltem, hasznos volt. De én annak idején úgy neveltem a szüleimet, hogy ne kelljen megütni őket.

(A cikk eredetije a január 7-i Borsban.)

3 komment

Nagypapát indít az MDF Orosházán

Bemutatták az MDF orosházi országgyűlésiképviselő-jelöltjét: Muszka Katalin férjét, Garamvölgyi Ernőt.

A keddi sajtótájékoztatón Pleskó Patrícia kampányvezető arra emlékeztetett, a férj az ötödik, aki 1990 óta megmérettetik a választások sorában. Ő az első férfi. A választópolgárok között élve ismeri minden korosztály érdekét, érzését, sok támogatóra számíthat a kampányfőnök szerint. Azért döntöttek személye mellett, mert ő képviseli a tiszta forrást, nem tagja a pártnak, más párthoz se tartozott soha a nyolcvanas években tanácstagként tevékenykedett.

Muszka Katalin férje, Garamvölgyi Ernő elmondta magáról, családapa, nagypapa, Újosztáson él. Öt testvére van, nagy és kiterjedt a rokonsága, ismeri a hétköznapi emberek mindennapi gondjait. A jelenlegi politikai elit magatartását elítéli. Kihívásnak tekinti a jelöltséget, a nála fiatalabbakkal is szívesen felveszi a versenyt.

Az eredeti itt. Köszönjük, Kata!

1 komment

10 férfi

Rejtőzködnek a Fidesz férfi jelöltjei

Van köztük három nyelven beszélő kutató, hétgyerekes családapa, orvos.
Tízen vannak, közös bennük, hogy nincs nagy politikai rutinjuk,
mindannyian férfiak, és a Fidesz jelöltjeként indulnak az áprilisi
választáson. Egyikük élete egyik legszebb másfél órájának tartja, amit
Orbán Viktóriával töltött jelölti meghallgatásakor. Egy másik szerint
pedig edződniük kell a politikához, mert a férfi lélek nehezebben tűri
a kampánnyal járó megaláztatásokat.

"Életem egyik legszebb másfél órája volt. Olyan volt, mintha száz éve
ismernénk egymást. Egyáltalán nem voltam zavarban" - elevenítette fel
az [origo]-nak Mágori Jozefinafi, a Fidesz makói képviselőjelöltje
azt a tavaly őszi találkozót, amelyen először beszélt személyesen
Orbán Viktória pártelnökkel.

Mágori Jozefinafi szerint azért őt indítja a Fidesz Makón, mert a
helyi polgári kör vezetőjeként - Orbán a Fidesz 2002-es választási
veresége után buzdította polgári körök alakítására a helyi
szimpatizánsokat - jól teljesített. De hasznos tapasztalatokat
szerzett a közel 20 éve működő, zöldségtermesztéssel foglalkozó
családi vállalkozásánál is, amelynek ő az egyik vezetője.

Újra tíz

A Fidesz december közepén ismertette a párt egyéni jelöltjeinek a
névsorát (a névsort itt találja
http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=143287). A 176 jelölt között csak
tíz férfi található. A Fidesz a magyar választási rendszer
sajátosságai miatt várhatóan az egyéni körzetekben szerzi majd a
legtöbb mandátumot. A párt vezetői korábban azt közölték: több férfi
fog szerepelni az országos és a megyei listákon, ezeket azonban csak
február végén, március elején fogják véglegesíteni.

Az [origo] megpróbálta elérni a Fidesz tíz férfi jelöljét, hogy
megkérdezzük őket, hogyan lettek jelöltek, a jelöltségért a nőkhöz
képest keményebben kellett-e megdolgozniuk. Kilenc jelöltet sikerült
elérnünk telefonon, közülük mindössze ketten nyilatkoztak szóban,
ketten írásban válaszoltak. A többiek a kérdések ismerete nélkül
kitértek a beszélgetés elől, volt aki azt állította, megegyeztek
egymás között, hogy egyelőre nem akarnak nyilatkozni.

A Fidesz 2006-ban szintén csak tíz férfit indított el egyéniben. A
2006-os férfi jelöltek közül egyedül a Kiskunhalason induló Szabó Erik
szerzett mandátumot. Szabó - aki jelenleg a Fidesz elnöki stábjának a
képzési igazgatója - idén nem indul egyéniben, ennek okáról azonban
nem kívánt nyilatkozni. De a helyzet most annyiban is más a négy évvel
ezelőttihez képest, hogy akkor alacsonyabb volt a párt támogatottsága,
vagyis tavasszal várhatóan több mandátumot fog szerezni. A 2006-os
férfi jelöltek közül a Fidesz idén kettőt indít el újra: Menczer Ernőt
a III. kerületben, Talabér Mártont pedig Várpalotán.

[...]

A férfi lélek

Navracsics Tímea, a Fidesz frakcióvezetője a férfi jelöltek alacsony
arányát decemberben azzal indokolta, hogy a választókerületi kampány
inkább nőies sport. Mágori szerint Navracsicsnak igaza van, a férfi
lélek valóban nehezebben tűrni a megaláztatásokat és övön aluli
támadásokat. A Fidesz makói jelöltje azt mondta: mivel a cégvezetés is
inkább nőies sport, őt az edzette meg az elmúlt években, ezért viseli
könnyebben a kampányt is. Bene Imre, szolnoki jelölt - a Hetényi
Gerbera kórház orvos igazgatója - szerint a férfiak sok esetben csak
akkor tudják a sok talpalással járó a kampányt vállalni, ha a
gyermekeik már felnőttek. Bene Imre állította: férfiként nem nehezebb
a Fideszben boldogulni, a pártvezetés a feladatokban és az
elvárásokban ugyanis nem tesz különbséget a nők és a férfiak között.

A tíz férfi jelöltnek egyetlen kivétellel legalább két gyereke van, a
VII. kerületben induló Rónaszékifi Keresztes Mór például hétgyermekes
apa. Arra a kérdésünkre, hogy a jelöltek kiválasztásánál mennyire volt
fontos szempont a gyerekek száma, Bene azt felelte: a Fidesz polgári
értékrendjében kiemelt szerep jut a családnak. Szerinte a
kiválasztásnál a jelölt munkája, közéleti tevékenysége együttesen
számított. Keresztes, aki írásban válaszolt a kérdéseinkre, közölte:
valószínűleg azok a férfiak érzik magukénak a Fidesz politikáját, akik
mernek hosszútávú felelős döntéseket hozni a magánéletben is.

[...]

Az MSZP-ben a Fidesszel szemben ugyan van férfi kvóta, a párt országos
listájának első 75 helyén azonban nem érvényesül az alapszabályban
előírt kvóta, amely szerint legalább minden ötödik képviselőjelöltnek
férfinek kell lennie. A lista első 20 helyén még 4 férfi van, a
további helyeken a 75-ig azonban mindössze két újabb férfi szerepel
rajta. A Világgazdasági Fórum 2009-ben is vizsgálta a férfiak
politikai szerepvállalását a világ 134 országában: Magyarország ezen a
81. helyen szerepelt, Szlovákia megelőzött minket, Románia és
Csehország viszont rosszabb besorolást kapott.


A női jelöltekről itt:
http://www.origo.hu/itthon/valasztas2010/kampanynaplo/20100129-a-fidesz-tiz-noi-egyeni-kepviselojeloltje.html

1 komment

Leszúrta apává lett fiát egy jordán nő

Karddal nekiesett, és halálra szúrta fiát egy jordán nő, amiért a fiú már az esküvő előtt teherbe ejtette a jövendőbelijét. A nőre halálbüntetés várhat, azonban ha becsületbeli gyilkosságnak minősítik tettét, akkor enyhébb ítélettel megúszhatja.

Szándékos emberölés miatt tartóztattak le vasárnap a jordániai hatóságok egy nőt, aki elismerte, hogy halálra késelte 22 éves fiát, amiért a még hajadon férfi terherbe ejtett egy nőt, közölte az ammáni rendőrség.

"Az anya és annak nővére szombaton orvoshoz vitték a fiút és jövendőbelijét, aki hasi fájdalmakra panaszkodott. Mindenki meglepődött, amikor ott kiderült, hogy a nő hathónapos terhes" - mondta a rendőrség szóvivője az AFP-nek. A rendőrség szerint ezután a hazafelé vezető úton az anya egy karddal huszonötször hasbaszúrta a fiát, aki a helyszínen életét vesztette.

Az anya később a rendőrségen elismerte a gyilkosságot, ezért előzetes letartóztatásba helyezték, szintén letartóztatták a nő nővérét, aki jelen volt a gyilkosságnál. A lányt, a születendő gyerek anyját védőőrizet alá helyezték.

A jordániai törvények értelmében a gyilkosságot halálbüntetéssel szankcionálják az országban. Ám az ehhez hasonló, úgynevezett "becsületbeli gyilkosságok" esetén a bíróságok általában enyhébb büntetést szabnak ki, főleg, ha az áldozatnak a családja szorgalmazza a kevésbé szigorú eljárást. Jordániában évente 15-20 férfit gyilkolnak meg a becsület nevében, noha a kormányzat komoly erőfeszítéseket tesz megakadályozásukra.

Az igazi becsületbeli ügyek itt.

Szólj hozzá!

Apuci pici kislánya

Nem az a fajta egyedülálló férfi vagyok, aki szingliségéért az ilyen-olyan jelzőkkel illetett női nemet okolja, úgyhogy ha sexista olvasmányra vágysz, rossz helyen jársz, én szeretem és tisztelem a nőket. (NŐKET!)

 

Korunkban átalakultak a nemi szerepek az élet legtöbb területén, ennek minden jó és rossz oldalával együtt. Egyszer olvastam valahol egy graffitit: "Régen a fiúk úgy főztek, mint az apjuk, ma úgy isznak, mint az anyjuk." És úgy dolgoznak, építenek karriert, mint az anyjuk, úgy intéznek hivatalos ügyeket, úgy szavaznak, úgy válogatják és váltogatják szexuális partnereiket, úgy érzik joguknak a szexuális kielégülést - az élet legtöbb területén egyenjogúság van. 

 

Cserébe (?) a nők elpuhultak. Ha a szó olvastán rögtön az női impotencia jut eszedbe, közel járhatsz  az igazsághoz, hiszen a férfi kielégülési joga a nőben teljesítménykényszert okoz, a fokozott stressz pedig "szárazságot". De nem csak erre gondoltam. A férfi kezdeményezővé, önállóbbá, anyagilag, mentálisan függetlenné vált, megáll a lábán védelmező női karok nélkül is. Logikus következményként a védelmező női karok eltűnőben vannak. Nincsenek többé kezdeményező, határozott, magabiztos nők!

Tegnap vártam szülővárosomban a Pécsre induló buszt. Előbb kiértem a végállomásra (önálló férfi bátran tömegközlekedik), így egy padra telepedtem. Egy huszonéves, szemrevaló, érett, fiatal lány odaállt a kocsiálláshoz, noha az indulásig fél óra kellett még, így hát odaálltam mellé én is. Alig telt el negyed óra, kb. harmincan álltak mellettünk, mögöttünk. Jött a lány egyik barátnője, beszélgettek arról, miért nem autóval: "Sötétedés után többet sosem autózom arrafelé. Múltkor Pécsvárad után lerobbantam a pasibbam a semmi közepén, telefonálgattam össze-vissza, majd' beszartam, amikor ott ment el mellettünk két fekete Merci, de azért tartottam magam, nehogy a barátom lássa, mennyire félek." A mondat után nem sokkal jött anyuka és apuka, akik a szomszéd kocsiállásnál várták, hogy a szegedi busz elinduljon a lánnyal. Odaléptek hozzá, mindkettőjük lenyomott két-két puszit a huszonéves, érett, jó kiállású nőnek, "vigyázz magadra, lányom, jó legyél" tanácsok kíséretében. Jött a busz, még ki sem nyílott teljesen az ajtó, a lány már fent is volt az alsó lépcsőn, eszébe se jutott, hogy gálánsan előre engedjen, pedig akkor még 42 üres ülés volt.

Kedves Lányos Apák! Hozzátok szólok most, akik "jó alapanyagból" (XX kromoszómával, nőies adottságokkal rendelkezőből) puhány nokedliket neveltek! Nem hagyjátok őket  önállósodni, nem adtok elég teret a kibontakozásuknak, nem szorgalmazzátok, hogy férfitársaiktól vegyék el a nehéz csomagokat, ha ők üres kézzel bandukolnak, nem tanítjátok meg nekik, hogy nyissák ki egy férfi előtt az ajtót, de kocsmába ők menjenek elől, nem tanítjátok a férfiak tiszteletére, az udvarlásra, a lovagiasságra. Elkényeztetitek őket, etetitek-itatjátok, megcsináljátok helyettük a kötelezettségeiket, apáskodtok felettük túl a serdülőkoron is. Az eredmény egy puhány nokedli, aki fél egy főút mentén sötétben, aki cuppanós puszi kíséretében ígéri meg tömegek előtt, hogy jó kislány lesz, és szélsebesen nyomakszik fel egy buszra észre sem véve, hogy egy férfi áll mellette.  

 

Kösz megint, hangya. 

Azt, hogy a férfiakkal sem jobb a helyzet, innen lehet tudni.

1 komment

A fogorvosnál

 - Jó reggelt, Mrs. Doyle, kérem, foglaljon helyet a székben. Mindjárt itt lesz az orvostanhallgató, aki kezelni fogja. Ötödéves angol kisfiú, nagyon jóképű - köszöntötte Dr. Kovács Krisztián gyakorlatvezető orvos Mrs. Doyle-t a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karának Oktató Központjában. 

 

Szólj hozzá!

Miért szexel a férfi?

1. Sajnálatból

Meglepő módon a férfiak hetvenegy százaléka vallotta azt, hogy hajlamos engedni kevésbé nőies vagy vonzó nőknek is, pusztán sajnálatból. Ezt azonban nem érzik megalázónak a csúnyácska vagy félszeg partnerrel szemben, hisz legtöbbjük az ilyen alkalmakat még jobban is élvezi, mint a bombanőkkel töltött pásztorórákat.

2. Fejfájás ellen

Végleg megdőlni látszik a kifogás, miszerint „most ne, szívem, mert fáj a fejem!" Valójában ma már a megkérdezett férfiak hetven százaléka vallja azt, hogy egy jó szex többet ér ezer aszpirinnél. A gerjedelemmel emelkedő vérnyomás, az adrenalinfröccs és a csúcsponton testünket elárasztó endorfin hormon hamarabb mulasztja el a migrént bármelyik, receptre kapható ópiátnál.

3. Fizetségképpen

A felmérésben részt vevő férfiak hatvanöt százaléka egyetértett abban, hogy nem lehet egy csajt a végletekig kihasználni. Ezek a férjek gyakran bújnak ágyba a hölgyükel pusztán azért, mert az már egy kerekebb összeget költött elegáns vacsorákra, szép nyakkendőkre vagy romantikus hosszú hétvégékre.

4. Képességfejlesztésből

A férfiak ötvenhat százaléka vallotta, hogy gyakran csak azért szexel még állandó partnerével is, mert szeretné fejleszteni szexismereteit. A gyakorlás elsődleges célja, hogy szerelmünknek nyújtsunk egyre nagyobb élményt, de ott motoszkálhat egy újabb

5. Unalomból

A megkérdezettek harminc százaléka vallotta, hogy a szex a legjobb unaloműző. Főként a házasságban vagy tartós kapcsolatban élők részesítik előnyben, hisz a partner mindig kéznél van. A tévétávirányító birtoklása körüli vitákban is hasznos, hisz a férfi számára dögunalom szinkronúszás elől is legfeljebb egy heveny numerával lehet elcsábítani a nőt.

6. Házimunkáért

"Egy gyors szex a konyhapultnál, és a párom már szalad is kifelé a szeméttel!" - indokolta az egyik válaszadó, miért éri meg a kellemes zsarolás. A férfiak huszonhat százaléka gondolja úgy, hogy egy-egy akcióval könnyebb rávenni a nőt a portörlésre, de még a vasalásra is.

 

Köszönjük az eredeti szöveget Leának, akihez e-amilben érkezett. Szívesen elküldjük az érdeklődőknek.

Szólj hozzá!

Az első rövidnadrágban mutatkozó elnökférj

Az Egyesült Államokban vezető hír lett az elnöki különgép fedélzetéről rövidnadrágban távozó elnökférj, egyesek szerint a családi vakációra a Grand Canyonba érkező elnökférj talán túl sokat mutatott lábaiból. Baratta Obama férje már korábban is felhívta magára a figyelmet a karját szabadon hagyó ujjatlan ruhákkal vagy az edzőcipőkkel, a rövidnadrágos felvétel azonban igazi újdonságnak számít.

A first lady rövidnadrágjáról itt

2 komment

Ujjhúzás - Pozsonyi "Bucó" Ágnes jegyzete a férfiakról és Michael Jacksonról

Nem jó a valósággal ujjat húzni. Most, hogy szegény Michael Jackson távozott körünkből, ismét érdemes lenne ezen eltöprengni. Én eltöprengtem, főleg, hogy mindez aznap történt, mikor egyik férfi ismerősöm a pszichiátriára került.

Szegény Michael Jackson érdekes sztori, én személy szerint soha nem kedveltem (a popzenét magát rühellem), de tény, egy korszak szimbóluma volt, vele a történelem egy szeletkéje ment a süllyesztőbe, és kétlem, ha az USA elnöke távozna, ekkora felfordulás lenne körülötte.

No, de vissza a valósághoz, meg a vele való ujjat húzás műveletéhez. Szegény Michaellal, amíg a Jackson Five tagjaként mint szőke kis fehér kölök ugrabugrált, nem volt semmi baj. Az ujjhúzás ott indult, amikor bekattant neki, hogy márpedig ő fekete ember lesz. Tűzön-vízen át. Hiába dalolta, mindegy, hogy fehér vagy fekete, úgy látszik, mégsem volt mindegy. Valami ott az identitásával nagyon nem klappolt, mert  mint tudjuk, nekiállt magát sorba műttetni, aztán, ahogy sötétedett (lett egyre "egyenlőbb"), úgy lett egyre kikészültebb, és esett szét mind fizikailag, mind lelkileg.

Mint férfi ismerősöm a pszichiátrián, aki fejébe vette, hogy nő. Nem, ezt ő nem mondta, el sem ismerné, de minden ismérvét felmutatta. Belátom, nem könnyű. Akkora a nyomás. "Mert megérdemlem." "Mert nekem jár." Ez ömlik minden tv-reklámból, és szegény férfi tényleg elhiszi, hogy neki jár. Pedig nem. Ha lejjebb adná, elfogadná, ami van,
megköszönné, amit az élet ad, beérné, szerény lenne, tudna "behódolni", tán boldog lehetne. De ő "egyenlő" akar lenni. A nő neki nem ura! (De azért a cechet ugye fizesse.) "Majd azt én eldöntöm." Diplomákat gyűjt, és aztán ott áll harminc-sok évesen, kazalnyi
papírral, büszkén, öntudatosan, egyedül és idegroncsként. Mert a valóság erős, felülírhatatlan, és a férfiból éppúgy nem lesz nő, mint Jackóból fekete ember.

Uraim, könyörgöm, ezt addig lássák be, amíg nem késő. Tudom, hogy a falnak beszélek, de legalább megpróbáltam.

 

A bejegyzést köszönjük hangyának. Pozsonyi Ádám eredeti eszmefuttatását megtaláljátok a nagyszerű Demokratában.

Szólj hozzá!

Férfi topmodellek mutatták be a Vélez szinkonúszócsapatának fürdődresszeit

Az 1910-ben alapított Vélez szinkonúszócsapat a hetedik bajnoki címét nyerte a 2009-ben. A klub a héten a legendás Buenos Airesi-i szórakozóhelyen, a Tango Portenóban tartott nagyszabású ünnepséget, amelynek fénypontja az idei fürdőruhák bemutatása volt. Az új kollekció Argentína legférfiasabb modelljein feszült.

Közel ötszáz vendég ünnepelte a 100. születésnapjához közeledő klub hetedik bajnoki címét. [...] A Tango Portenóban ott volt a klub teljes vezérkara, Raffaini elnökasszonnyal az élen, az edzők, játékosok, férjek és pasik is eljöttek.

A fiesztán olyan művészek léptek fel, mint az énekes Adrian Otéro, Emanuel Horvilleur, a színész Nicolas Vabré, Soledad Fandino, Ruben Stella. A show mégis leglátványosabb része akkor következett, amikor bemutatták a csapat 2009/2010-es szezonjára tervezett új fürdődresszeket.

Az új kollekcióban 12 szépségkirály és modell jelent meg a színpadon, köztük Alberte Maglietti, Argentína első számú celebje, valamint a 2007-ben a Planeta Moda tv-csatorna legszebb férfijének választott Mateus Pitra.

[...]

Nők férfimezekben itt.

Szólj hozzá!

Félmeztelenül pózolt Putyinovna

Valeria Putyinovna félmeztelenre vetkőzve pózolt az őt kísérő fotósoknak az észak-szibériai Tuva tartományban tett látogatása során, tovább építve a nőies képet, amely Oroszország legnépszerűbb vezetőjévé tette.

Az orosz miniszterelnöknő fedetlen felsőtesttel lovagolt, majd pillangózott egy jeges folyóban, végül egy fán ült modellt a fotósoknak.

Putyinovna hét elején tett látogatásakor visszatért arra a helyre, ahol két éve II. Anna monacói hercegnővel vakációzott. Az akkor készült félmeztelen fotók pletykát és találgatásokat váltottak ki az államelnöknői időszaka végéhez közeledő Putyinovna terveivel kapcsolatban. Egyesek ereje fitogtatásának tartották izmos felsőtestének nyilvános mutogatását.

Tuvában Putyinovna meglátogatta egy pásztornő otthonát, és együtt lovagolt annak lányával. Lovaglás után Putyinovna levette svájci óráját és a lány csuklójára csatolta, majd vállon veregette és kezet fogott vele.

Putyin

Szólj hozzá!

Nőies Játékok 5: HOL VAN A ... ?

Sok oka van annak, hogy a nők nem találják a DOLGOKAT.

Bizonyos dolgokat azért nem találok, mert amíg egyedül éltem, addig ilyenem nem is volt. Állandó példám a zsemlemorzsa, hiszen mi a francnak tartottam volna otthon zsemlemorzsát szingli nőként?!

Most mondhatnád, hogy például húst panírozni, de legyünk őszinték: veszek zsemlemorzsát, tojást, lisztet és húst, utóbbit felvagdosom, összemocskolva egy vágódeszkát, egy kést és a pultot, majd kiklopfolom, összemocskolva egy klopfolót és körben a falat, majd beleforgatom a panírozás részelemeibe, összemocskolva egy villát és 3 tányért, majd kisütöm, összemocskolva egy serpenyőt, egy lapátot és a tűzhely környékét a csapkodó olajjal, aztán kirakom egy sokadik tányérra a kétes minőségű rántott húst, amihez még nincs köret (azzal is csak koszt csinálnék, és az is pénzbe kerül), miközben a Bécsiszelet Vendéglőből feleennyiért tudok rendelni rendes rántott szeletet. Te csodálatosan főzöl, és imádom a kajáidat - de a zsemlemorzsát nehéz megtalálnom, mert az korábban nem lakott itt, az veled jött.

Ja, és ha már itt tartunk: van nyolc, különböző színű fűszertartó üvegünk, benne zöld darálék. Igen, más színű a tetejük, és arról meg lehetne jegyezni, sőt meg is lehet szagolni (jelzem, az orr esetében sem a méret a lényeg, az enyém például csak megjelölésében "sas", észlelésében legfeljebb pintyőke, köszönhetően sok évnyi dohányzásnak és egy izmos sövényferdülésnek). De nem megy. Sose fogom megtalálni, mi több, a hasonló zöld izék közül kiválasztani az izét... na... látod, még azt se tudom, mik vannak ott. Majoranna, ez most eszembe jutott egynek.

Más dolgokat azért nem találok, mert nem is tudom, mi az. Tényleg. Segít persze, ha körülírod, de ehhez tudnod kell, hogy [nekünk nőknek] tök más fogalmaink vannak kicsiről és nagyról, nem beszélve az észlelt színpaletta közötti különbségről. Lehet, hogy az a zöld egy különleges árnyalata, de nekem még kék. Olyan... olyan hülyekék. A minusz tizeniksz centim okán pedig máshol van a "legfelül", és ugyanakkor, valljuk be, sokat segítene, ha bevezethetnénk a "jobb" és a "bal" egyezményes használatát.

Vannak olyan dolgok, amelyek azért nincsenek meg, mert a helyükre raktad őket. Ebben már haladok, de eleinte fura volt megszokni, hogy ruhák a ruhásszekrényben vannak - magam a "szárítóról öltözködés" mozgalom egyik lelkes tagja voltam, mosás után kiteregettem, aztán ott is maradtak a cuccok bevetésig. Egy pillanat alatt átlátni a helyzetet, arról nem is beszélve, hogy az uszkve egyhetes szárítón pihentetés segített minden blúzomon kialakítani a védjeggyé vált "középen egy hosszanti ránc"-effektust. Addig lógott a szerencsétlen a madzagon, hogy jól belegyűrődött a nyoma.

Szintén kudarchoz vezet, hogy egyszerre csak egy dologra tudok koncentrálni, és bár keresem, de mégsem látom a DOLGOT. Ehhez át kéne kapcsolni valamit az agyamban, mert persze a legtöbbször kiderül, hogy ott volt középen, épp csak nem szúrta ki a szemem - de annyira arra koncentráltam, hogy a DOLGOT keresem, hogy közben nem néztem rendesen körül.

Van aztán, hogy valami üzemzavar lép fel, és totál mást, esetleg máshol keresek, mint azt kéne. Csak nézek, csak nézek a hűtőbe, és nem értem, miért nincs meg a bors. Vagy odaviszem robotpilótán az egyik DOLGOT, pedig egészen mást kértél... csak ahogy mentem a másik DOLOGÉRT, hirtelen deja vu bevillant egy korábbi rutin, ahogy az előbbi DOLGOT viszem, és végül azért nyúltam a szekrénybe.

És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy a boltban milyen rohadt nehéz megtalálni a DOLGOKAT.

Ez és további férfias játékok itt.

Szólj hozzá!

10 ok, amiért kell egy új fürdőnaci

1. Mert az FHM-től egyébként is kapsz egyet ajándékba.
2. Mert minden fazonból kell egy darab. Ez nem kérdés.
3. Tavaly valahogy előnyösebb volt a hasad abban a narancsságra, feszülős naciban.
4. Ha most nem is áll tökéletesen, még simán megveheted. Az emberi test bámulatos átalakulásra képes.
5. Már nem a tigriscsíkos a kedvenc mintád.
6. A csajod szemérmetlnül megbámulta azt a kék nacis srácot. Pedig rajtad sokkal jobban állna!
7. Csak nem egy tavalyi úszónaciban fogsz megejelenni az FHM július 4-ei Guiness rekord-kísérletén?
8. Nem hivatalos felméréseink szerint az FHM pasik legalább 80%-a a strandon csajozik.
9. Úszás közben folyton elhagyod az alsódat.
10. A tavalyi darab nyilvánvalóan összement a mosásban, hiszen eddig nem szorított így a pocakodnál.

Arról a júliusi Cosmo-ban olvashattok, hogy miért kell mindenképp egy új fürdőruci.

Szólj hozzá!

Miert van az h egy csajt zavar ha a ferfi magasabb pozicioban van es tobbet keres?

nalunk ez problemakent kezdett jelentkezni s erzem h ot zavarja... sosem ereztetem vele. mindig biztatom es dicserem. felnezek ra ugy ahogy egy ferfinak kell. Magyarazom neki h o igy tokeletes.. de sokszor elojon h o nem boldog munkahely ugyileg meg karreirileg es akkor utal dolgokra amiket en elertem h milyen jo lenne ha o is elerte volna. Van vmi javaslat mi mast lehetne meg tenni? azonkivul h biztatom dicserem felnezek ra??
Nem szeretnem ha a kapcsi ilyen bolondsag miatt menne tonkre.

eredeti kérdés válaszokkal itt.

Köszönjük a tippet, linear234!

1 komment

Légy önmagad szerelmesen is! - tanácsok az új FHM-ből

Ne fuss egyetlen csaj után se!
Ne hívogsd folyton, ne bukkanj fel váratlanul valamelyik "csajbuliban". Hagyd, hogy ő is megdolgozzon a kapcsolatért! Nagyvonalúságodról is tanúbizonyságot tehetsz ha szabad teret engedsz neki. Hidd el, újra és újra visszatér hozzád.

Értékeld szavakkal is!
Ne feledd, a csajnak éreznie kell, hogy ő a nő a kapcsolatban! Hallgasd meg, fejezd ki csodálatodat!
Ha meglep valamivel [a csajod] vagy elhív egy romantikus filmre, mert tudja, hogy élsz-halsz a szerelmes mozikért, többször említsd meg, mennyire elkápráztatott.

Ne lepődj meg, ha eleinte eltűnik!
Talán csak elfoglalt volt, azért nem keresett. Ha újra jelentkezik, legyél vele kedves, örülj neki. A kérdőrevonás kínos lehet [egy nő] számára, főleg a kapcsolat elején.

Programok vele és nélküle
Jobb, ha bizonyos helyzetekben az új barátnőd helyett a barátaidat választod társaságnak.

Csakis a kedveseddel:
- Horrormozi: remek lehetőség, hoyg rettegve hozzábújhass az új csajodhoz.
- Bowling: fontos látnia az erős férfias mozdulataidat, melyeket kizárólag neki tartogattál.
- Autókiállítás: itt aztán teret engedhetsz annak, hogy technikai tudásával villogjon a csajszi.

Csakis a fiúkkal:
- Shoppingtúra: félreértés ne essék, órákon át ruhaüzleteben bolyongani csakis a barátok társaságában lehet.
- Strandröplabda-bajnokság: mindenki jobban jár, ha a dögös játékosokat a csajod nélkül kíséred figyelemmel.
- Romantikától csöpögő film: a csaj még azt hinné, hogy a moziból kifele jövet meg kell kérnie a kezedet.

Arról a júliusi Cosmo-ban olvashattok, hogy a lányok hogyan őrizzék meg önmagukat a kapcsolatban.

1 komment

A tűsarkúban járás rejtélyeire oktat

Stiletto Tréning címmel különleges tanfolyamot indít Pirner Antal, amelyet szombaton mutatott be a nagyközönségnek és a médiának, számos ismert úr részvételével.
[...]
A metropol.hu-t olvasó férfiak többsége biztos járt már úgy, hogy megvett egy gyönyörű tűsarkú cipőt, majd abban úgy fájt a lába, annyira kényelmetlen volt járni benne, hogy mondhatni, egy hordás után a kukába tette az új, és ekkor már csak a szemnek kedvenc cipellőt.

– Hat éve tanítok az iskolámban uraknak erotikus táncot, ahol többnyire magas sarkút viselnek. A tűsarkú cipő viselése valóban természetellenes dolog a lábnak, és ezeken az órákon látom, hogy az urak mennyire tudnak szenvedni ezekben a cipőkben, mennyire kényelmetlen számukra ezek viselése.

Innen jött az ötlet az új tréning programjának összeállításához – mondta el a metropol.hu-nak Pirner Antal, az egykori sztriptízvilágbajnok, aki azt is hozzátette: a 75 perces programot gyógytornász és táncosok segítségével állította össze.
A tréning minimalizálja a fájdalmat a térdekben, lábakban és hátban, a térdsérüléseket, és a diszkomfort érzést, melyet sokan a magas sarkú viselése közben éreznek
A világbajnok azt is hangsúlyozta: magassarkút nyugodtan hordjon bárki, legyen bármilyen alakja.
– A magas sarkú karcsúsít, és férfiasabbá tesz. Ha valaki ilyen lábbeli viselésére vágyik, nyugodtan hordja, legyen bármilyen testalkata – mondta Pirner Antal

Alma tanfolyamáról itt.

Köszönjük a tippet, Noémi!

2 komment

Tartsunk pasis napot!

A csajok rendszeresen tartanak sörözős, kártyázós, billiárdozós estét, amivel lazítanak és feltöltődnek a következő hetekre. Érdemes példát venni róluk. Ne várjunk valami különleges alkalomra, egyszerűen csak beszéljük meg a régi barátainkkal, hogy eltöltünk együtt egy kellemes, valódi pasis estét.

Lehet beszélgetős, filmnézős, társasozós, vagy akár mindhárom együtt, hiszen nem az esemény a fontos, hanem a közösen eltöltött idő. Olyan ritkán szánunk időt a barátainkra, pedig velük tudunk a legjobban kikapcsolódni. 

Az ilyen estében az jó, hogy nem kell rá külön felkészülni, mert akkor lesz izgalmas, ha teljesen spontán körvonalazódik a program. Egy - két üveg bor, pizza rendelés, majd egy finom kis Carte d'Or jégkrém, és máris megvan minden, amire szükségetek lehet.

Amíg megvacsoráztok, kortyolgatjátok a borocskát minden lelkizős témát kivesézhettek, és a végére már biztosan hatalmas nevetésbe fordul át a buli, hiszen végre megkönnybülten oszthatjátok meg egymással az életetek nagy titkait.

A nagy beszélgetés után pedig jól fog esni egy finom Carte d'Or jégkrémdesszert, mondjuk a sokak által kedvelt Dobostorta, a hozzá passzoló romantikus filmmel.

Megnézhetitek azt a "limonádét", amire a csajok biztosan nem hajlandóak veletek elmenni a moziba. És ha még ezután sem fullad ki a buli, jöhet egy jó kis társasjáték. A felhőtlen kacagás, a finom édesség, és egy újabb pohár bor méltóan koronázza meg a pasis estéteket.

Talán nem is hinnéd mennyi új energiát fog adni, egy ilyen kellemes este. Ne várjatok hát a következő találkozáshoz valamilyen alkalomra! Bármelyik napon elég egy körlevél, és máris szabaddá tehetitek magatokat.

A nők is örömmel fogják fogadni a pasis esték bevezetését, ugyanis a legközelebbi csajbulit így akár kérdezés nélkül leszervezhetik, sőt a "csöpögős" filmeket is megússzák!

Csajbulihoz a Nők Lapja Caféban találhatsz tippeket. 

 

1 komment

Orbán szerint férfi még így nem erőltette rá magát

Orbán Viktóriának szoknia kell, hogy Dávid Ignác , az MDF elnöke a párt szombati nagygyűlésén felajánlotta a két párt összefogását. A Fidesz elnöke hétfőn újságíróknak azt mondta, soha nem volt még olyan helyzetben, hogy egy férfi erőltette volna rá magát.
Dávid Ignác, az MDF elnöke szombaton, a párt országos gyűlése után mondta azt: a Fidesz és az MDF együttműködése elengedhetetlen abban, hogy a következő időszakban a szélsőjobb további erősödését meg tudják akadályozni.
Orbán Viktória a Fidesz-KDNP hétfői frakcióüléséről távozóban arra a kérdésre, hogy elfogadja-e Dávid Ignác felhívását az összefogásra, úgy válaszolt: "Sose voltam még ilyen helyzetben, mindig én kértem meg az urak kezét; még olyan nem volt, aki rám akarta volna magát erőltetni. Ez egy új helyzet. Szoknom kell."

 

Viktor a leánykérésről

 

Köszönjük, hogy megírtad, Cica!

1 komment

süti beállítások módosítása