Szerémi Petra: A férfiasság művészete

Gyakorolhatja, hogyan őrizze meg a férfiasságát olyankor is, amikor a körülmények ezt szinte lehetetlenné teszik.

Nem mindig könnyű férfias eleganciával viselkedni. Talán Ön is volt már olyan helyzetben, hogy a főnökétől kért valamit, és ő nehezen adta be a derekát. Vagy egy hivatalban érezte úgy, hogy az asztalra kell csapnia, különben soha nem lesz elintézve az ügye. Netán otthon szólt kissé túl harciasan partneréhez egy vitában. Néha esetleg túlságosan is a férfiasságát próbálta előtérbe tolni, például amikor egy rendőr meg akarta büntetni. Sokféleképpen el lehet intézni a dolgokat, de vajon lehet-e úgy viselkedni kiélezett helyzetekben is, hogy Ön is jól érezze magát és eredményes is legyen?

A jó hír az, hogy lehet így viselkedni, és erre mindenkinek meg is van a képessége. A különbség az, hogy egyesek ezt a meglévő adottságot könnyedén felszínre tudják hozni stresszes helyzetekben is, legtöbben azonban ilyen esetekben vagy túlságosan „bekeményítenek” vagy „ellágyulnak.” Így lehet, hogy a helyzetet megoldják, azzal a kellemetlen érzéssel szembesülnek azonban, hogy a férfiasságukat közben nem sikerült megőrizniük. "A férfiasság művészete" kurzus abban nyújt segítséget, hogy a jövőben mindenki a saját szintjéről feljebb tudjon lépni, és egyre nagyobb kihívásokkal szemben is a legjobb formáját tudja hozni. Vagyis egyszerre tudjon lágy és férfias is lenni, ha szükséges. Ahogy az egyik résztvevő fogalmazott: "az erő és a határozottság mellett a báj se hiányozzon."

Hogy jövök én a képbe?

Kommunikációt és pszichológiát tanultam a Stanford Egyetemen, és az elmúlt hét évben több mint 1000 embernek tartottam kommunikációs tréningeket, vezérigazgatóktól egészen pályakezdőkig. […]
A két napos kurzuson olyan helyzeteket modellezünk egy színész segítségével, melyekben nem könnyű eredményesen fellépni, és közben férfiasnak is maradni. Az alacsony csoportlétszám miatt mindenkinek bőven lesz lehetősége gyakorolni és visszajelzéseket kapni. Az első nap főleg munkahelyi és egyéb „hétköznapi” szituációkkal foglalkozunk, a második napon pedig a magánéleti helyzeteké a terep. Természetesen lehet „saját anyagot” is hozni, és azt gyakorolni a színésszel.

Mit tanulhat meg?

A 2 napos kurzuson gyakorolhatja többek között:
- Hogyan álljon ki az igazáért bárkivel szemben úgy, hogy közben a férfiasságát is megtartsa. Például, amikor a főnökével beszél, vagy negatív visszajelzést kell adnia valakinek.
[…]
- Kezelni, ha egyes nők félreértik a kedvességét, és azt gondolják, szabad a pálya! Hogyan előzheti meg egy ilyen kellemetlen helyzet kialakulását?
[…]
- Hogyan néznek ki a kapcsolatok a nők szemszögéből? Bepillantást nyerhet a női logikába (igen, van ilyen). Mik azok a könnyen elkerülhető csapdák, melyekbe sokan mégis beleesnek?
- Hogyan vegye rá partnerét, hogy változtasson valamin, ami Önt zavarja. Itt sem csak a szavakon múlik a siker.
[…]
- Hogyan csökkentheti a megcsalás esélyét? Mit tegyen, ha már megtörtént a baj?
- És ami legalább ilyen fontos: felszabadultabban is fogja magát érezni egyre több olyan helyzetben, amit eddig stresszesnek élt meg.

És akik már kipróbálták?

"Szerintem nincs férfi, akinek ne lenne mit tanulnia, aki ne lenne jobb, több, "férfibb" a tréning után."
Tóth András, PricewaterhouseCoopers
[…]
"Rendkívül hasznos, mindenkinek ajánlom, aki még jobb /természetesebb/, valódibb akar lenni magával és környezetével."
Prantner Kálmán, Next Consulting
[…]
„Segít feloldani a szerepekben meglévő feszültséget, és mind a munkahelyi, mind a magánéleti konfliktushelyzeteket.”
Balla Árpád, előfizetéses terjesztési igazgató, Sanoma Budapest Zrt.

"A férfiasság művészete nem arról szól, hogy felveszel új dolgokat, amitől még inkább férfi lehetsz, hanem megéld, hogy le kell tenned valamit ahhoz, hogy férfi maradj minden helyzetben."
Debreczeni Endre, HR manager, Microsoft

 

[A két napos férfiasság művészete kurzus ára:]
Az 1-es kurzus (max. 6 fő): 119,000 Ft.
A 2-es kurzus (max. 10 fő): 59,500 Ft.


Üdvözlettel: Szerémi Petra

U.i. Nem ez az egyetlen útja persze annak, hogy a férfiasságát minél több helyzetben meg tudja tartani. Nem feltétlenül kell ehhez egy kurzusra elmenni, saját módszereket is ki lehet próbálni, ezek viszont gyakran lassabban vezetnek eredményre, és fájdalmas kudarcokkal járhatnak. Én a fejlődés egyik leggyorsabb útját ajánlom Önnek, hatékony gyakorlatok és felkészült szakemberek közreműködésével.

A kijózanító valóság itt olvasható.

[Köszönet az ötletért Fruzsinak]

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pinamkivan.blog.hu/api/trackback/id/tr55936568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása