Cserna-Szabó Andrea: Rozsdás szögek

“A sör nem alkohol. A tészta nem étel.
A férj nem ember. A medve nem játék.”

székely mondás


Hogy minden férfi hímringyó, aligha szorul bizonyításra. Az okokat kereshetjük, a tényt vitatni csacsiság. Mondhatjuk, mint Hamvas [Berta], hogy nagy lenne a baj, ha férjeinkből hiányozna ez a fundamentális világvalóság: ha nem lennének kihívóak, nem akarnának csábítani, ha nem volnának kacérak, és nem figyelmeztetnének hangjukban türelmetlen forrósággal, hogy mikor vetkőztetjük már le őket. Vélhetjük, mint Schopenhauer, hogy e hímringyóság a faj könyörtelen törvényeinek eredménye, mely nélkül nem esnénk szerelembe, nem házasodnánk, s így rövid úton kihalnánk. De ettől még faktum a faktum: minden férfi hímringyó.

Azonban azt is tudjuk, többek között éppen Hamvas Bertától, hogy mint minden másból, úgy a hímringyóból is kettő van: jó és rossz. A rossz hímringyóság a férfi ateizmusa, a jó hímringyóság viszont a szentség határát érinti.

A jó hímringyó legfeljebb a pénzed, időd, pinád akarja – a rossz a lelkedet is, hogy betolhassa egy iratmegsemmisítőbe. Ugyan a jó hímringyó is tépi időnként a májad, de ő azért megfogja homlokod, míg hánysz, és fúrja a lélek, mikor éppen megcsal vagy elárul. A rossz azonban rozsdás szöget kalapál a szívedbe, hazudja az orgazmust, és kéjesen tapicskol a hitszegésben – egyszóval hazavág és kicsinál.

Jó hímringyó az apád, a fiad, meg a szeretőd, aki még nem un téged. A rossz hímringyót már csak a kényszer, az érdek és az ösztönélet tartja melletted, e három nagy fekete fabábu.

[...]

A derék kéjbika lelkialkata, ízlése feminin természetű, ezért nem ijed meg sóstól, savanyútól, keserűtől – teszem azt, nem habozik kinyalni orgazmusod nedvét. Ha szemrebbenés nélkül nyal sót-citromot a tequila után, akkor elmondhatod: rendes hímringyó ez. Ha kéjjel hörpöli a somlai juhfarkat, akkor tudhatod: jóravaló hímribanccal hozott össze a sors. Ha kedvét leli a pilseni serben, akkor nyugodt lehetsz: a kéjbikák tisztességes nemzetségének tagja ő, érdemes a szerelmedre.
A megbízható hímringyó tehát nőmódra rúg be. Nőmódra, és többnyire nőtársaságban. [...]

Itt kell megjegyezzük, a pannon hímpuma e téren sem hitványabb a gall kakasnál. Ennek bizonyítására elég, ha Takáts historikus hölgytől citálunk néhány sort: “Régi magyar mondás szerint férfifán is elkél a bor, azaz, hogy a férjek is jó kedvvel megisszák a bort. Szentpéteri hölgyem tanítása szerint férjeink: …akármely nagy bilikum vagy duska töltessék számukra, de megivásától nemigen irtóznak, sőt a nőkkel a boritalban ugyan csatáznak, s nagy iható torokkal kérkednek: úgy megiszom a bort, mint a vizet.” [...]

A rossz hímringyókról pedig elsősorban azt kell tudni, hogy [...] maszkulin módon keresik a bódulatot. [...] Ha érdekből, számításból elő is csalogatják belőlünk a kéjnedveket, undorodva köpik ki szájukból, akár Hölgyisten a langyosat.

Bár orvoslásuk módja azonos, természetük szerint kétfélék a romlott kéjbikák: részben így születtek, részben jó hímringyókból lettek ilyenné. Utóbbiak metamorfózisa többnyire ahhoz az aktushoz kötődik, melyet magyarul házasságnak hívunk. Aligha véletlen például, hogy a zsidó-keresztény kultúrkör egyik legjelentősebb hímringyó-szakértője, aki a derék, a romlott, továbbá a szűz kéjbikákról is számos passzust hagyott az utókorra, pont egy menyegzőre időzítette mai napig fölül nem múlt mutatványát: azt, hogy borrá változtatta a vizet. Mi mást akart volna üzenni, mint hogy igyatok csak, nőcskék, piáljatok, rúgjatok be, magatokhoz se térjetek a mámorból – csak ezt a silány színjátékot, ezt a szeretetnek álcázott, könyörtelen önzést, ezt a gúzsba kötve lejtett pádödőt hagyjátok másnak!

[…]

Hímnemű olvasóinknak azt javalljuk, mire idáig jutottak e traktátus olvasásában, szálljanak magukba, és döntsék el, a hímringyók melyik fajzatához tartoznak...


András verziója itt.

18 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pinamkivan.blog.hu/api/trackback/id/tr60936571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

robin · www.sotetkamra.blogspot.com 2007.12.17. 00:53:06

ez annyira gyalázatos, hogy nemis birom egyszerre végigolvasni. szerencséje az eredeti 'szerzőjének' hogy nem lehet ott kommentelni, mert szivesen beirtam volna neki, hogy remélem a saját anyját illetően is ilyen jó kritikai érzékkel rendelkezik. (egyébként számomra hihetetlen hogy valaki a saját sikertelenségét, frusztráltságát ilyen gátlástalanul és ostobán éli ki. szerintem rajta kivül mindenkinek feltűnik az ilyen "részrehajlás"... nekem legalábbis.)

Ismeretlen_16731 2007.12.17. 14:22:21

Igen, nagyon gyalázatos, gondolkodtunk is, hogy érdemes-e átírni, hiszen az eredetiből is nagyon kilóg a lóláb. Hihetetlen, hogy egyesek szerint ez az írás megérdemelte, hogy megjelenjen egy kulturális magazinban... Biztos vicces válaszokat kapnánk, ha a mi verziónkkal próbálkoznánk valahol :)

Kata 2007.12.17. 18:30:14

Azt nem értem, hogy cigányozni ciki. Zsidózni ciki. Hüje Zsoltizni ciki. Orrot túrni ciki. Kövéreket cikizni ciki. És még van egy csomó dolog, ami ciki. A nőket án blokk lekurvázni miért nem ciki?

robin · www.sotetkamra.blogspot.com 2007.12.18. 00:32:07

egész nap ezen kattogtam. nem érdemli meg, de ezen kattogtam, utána olvastam médiajog/sajtószabadság szempontjából, egyértelműen több sebből vérzik. az ilyen típuső írásokra NEM vonatkozik ugyanis a sajtószabadság. és továbbra sem értem, hogy hogy az istenbe lehetett ezt közzétenni? és pontosan, cigányozni nem szabad, azt mindenki tudja: 'Minden cigány lop'. Ilyet leírni, kimondani nem lehet. Azt hogy minden nő kurva, azt miért engedi meg magának? miért engedi meg neki más?

Ismeretlen_84838 2007.12.18. 02:16:05

Legalább nem tanítják az iskolában, mint Szerb "a nők nem emberek" Antalt.

jajjdecuki 2008.03.28. 21:27:43

Ha mostantól nem lehet leírni, hogy minden nő kurva, akkor a kurvák iránti tiszteletből be is csukhatjuk ezt az egész nagy poros-fülledt-avittos irodalom-cukrászdát. Pedig nagyon finom habos kávékat és mézes sütit is árultak itt...

Ismeretlen_44668 2008.03.29. 05:05:01

Őőőő, itt azért elég jelentős tudáshiányt látok megjelenni... bocsánat.

aranyhal 2008.03.29. 19:51:41

Kinél, milyen tudás hiányát?

harcikutya 2008.03.30. 21:39:47

...És miért kérsz bocsánatot? :) Jajjdecuki, hozzászólásod igen kevéssé szalonképes, hogy finomkodó és avittos legyek, rád férne egy kis művelődés az emberi jogok mibenlétét illetőleg. Bizony! Olvasgasd csak ezt a bolgot (is) szorgalmasan, nem tűnsz olyan butának, hogy ne érezd meg a beírások finom iróniáját és a mögöttük húzódó emberi tragédiákat.

Ismeretlen_71751 2008.04.08. 00:17:44

jesszusom! csatlakozom librettohoz. aki nem érti az irodalmat, az ne akarjon kritikus se lenni. az egyetlen bűn, amit ti magatok virágoztattok itt, az a korlátolt látásmód, görcsös érettség és entellektuelnek álcázott álszentség. az absztrakció teljes hiánya. rettegés a leegyszerűsített gerincénél megragadott filozófiától. az egésznek semmi köze a cigányokhoz és a sajtójoghoz.

Ismeretlen_84838 2008.04.08. 01:55:33

Zulej, ezt én sajnos nem értem. Főleg a "rettegés a leegyszerűsített gerincénél megragadott filozófiától" kifejezéssel nem jutok dűlőre. Meg én azt is gondolom, hogy értjük az irodalmat, viszont nem írtunk itt kritikát.

Ismeretlen_71751 2008.04.10. 11:07:24

Dániel, az a tézis (jó, legyen hipo-), hogy minden nő kurva, a nőkről való filozifálás vagy filozófikus értekezés egy igen leegyszerűsített sarkítása, amiben ugyanakkor benne van minden nagyszerű igazság igazság. (én igazából a férfiakra si kiterjeszteném, de: mellőzve a nemiség sértődöt konfrontálását), a reakciók meg lelkiismeret és álszentség függvényében pont úgy szelektálják (aka. jelzik) a "kurvákat" (bocsánat), ahogy kell. r-go leleplezően önigazoló. egy irodalmi alkotáson, ami mélyre nyúl, szerintem nincs mit fennakadni. márpedig a fennakadás: kritika. akárhonnan nézem. :)

Ismeretlen_72184 2008.04.10. 23:15:15

Zulej, az a tézis (jó, legyen hipo-), hogy minden cigány lop, a cigányokról való filozifálás vagy filozófikus értekezés egy igen leegyszerűsített sarkítása, amiben ugyanakkor benne van minden nagyszerű igazság igazság. (én igazából a nem cigányokra si kiterjeszteném, de: mellőzve a fajiság sértődöt konfrontálását), a reakciók meg lelkiismeret és álszentség függvényében pont úgy szelektálják (aka. jelzik) a "lopósokat" (bocsánat), ahogy kell. r-go leleplezően önigazoló.

Ismeretlen_84838 2008.04.11. 01:29:15

I'm hearing, you are a racist now, father.

Ismeretlen_71751 2008.04.13. 19:03:51

szerintem a 'kurva', mint szimbólumfogalom nem ugyanolyan szemantikai jelentéssel bír nálunk, ezért nem tudunk érdemben eszmét sem cserélni. :) kezdettől pont azt jelzem, hogy egyáltalán nem az az elvonatkoztatási analógia, mint a cigány, stb.kényes témákkal kapcsolatos előítéletek és kibogozásuk. ez nem előítélet, hanem szemantikai jelentéstársítás, mélyítés, absztrahálás.

Ismeretlen_71751 2008.04.13. 19:04:41

bocs, lemaradt a megszólítás: father_ted!

Ismeretlen_72184 2008.04.14. 12:16:43

Kedves zulej, ha azt mondom, hogy te egy "faszkalap" vagy, akkor a faszkalap itt "szimbólumfogalom"? és ha igen, akkor milyen "szemantikai" jelentéssel bír? (egyébként van nem szemantikai jelentés is? az milyen?) ezt a mondatodat viszont egyáltalán nem sikerült kibogoznom. a nagy absztrahálásban kihagyhattál néhány mondatrészt. "kezdettől pont azt jelzem, hogy egyáltalán nem az az elvonatkoztatási analógia, mint a cigány, stb.kényes témákkal kapcsolatos előítéletek és kibogozásuk."

Ismeretlen_71751 2008.04.17. 19:05:00

micsoda figyelemre méltó érvrendszer. neked van igazad. ;)
süti beállítások módosítása