Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Megjátszod magad az ágyban?

Ha a férfi orgazmust színlel, valójában saját magát csapja be. A legtöbben legalábbis ezt állítják. Pedig vannak szükséges kivételek. Szakértőnkkel, Dr. Belső Norberttel a vállalható színlelésről beszélgettünk.

Miért színlel a férfi?
A férfi meg akarja védeni a párját attól, hogy bármilyen módon alkalmatlannak érezze magát - holott esetleg ő nem tud ellazulni. Sok nő érzi partnere orgazmusának hiányát a saját teljesítménye ellen irányuló kritikának. Vagyis egy férfi a nő boldogsága, önbecsülése, motiválása érdekében megteheti, hogy alkalmanként színlel. De nem kell mindjárt azt feltételezni, hogy aki színlel, annak rossz a párkapcsolata. Gondoljunk csak egy fáradt háziférjre, vagy egy dolgozó férfira, akit rengeteg stressz ér a munkahelyén, és aznap úgy megy bele a szexbe, hogy előre érzi, nem tud eljutni a csúcsra. A férfiak ugyanis sokkal érzékenyebben reagálnak a változásokra, és az orgazmus elérése az ő esetükben erősen érzelemfüggő.

Mégis hányszor megengedett a színlelés?
Ebből nem szabad mennyiségi kérdést csinálni. [...] Ha egy kapcsolat minősége megfelelő, akkor abba bele kell férnie annak is, hogy egy férfi olyankor is készen áll a szexre, ha az orgazmusra nem is vágyik. [...]

Egy színlelt orgazmus után nem lesz hiányérzetünk?
Nem minden esetben. A férfiak teljesen máshogy állnak a szexhez, alapvtően érzelmi oldalról közelítik meg a szeretkezést, vagyis az orgazmus esetükben nem cél, hanem "kiegészítő kellék". A nőknél a kapcsolatteremtés célja nagyon gyakran a szeretkezés maga, és egészséges esetben minden aktus alkalmával eljutnak az orgazmusig. Míg a nőket egy vonzó férfi látványa is izgalomba tudja hozni, addig a férfiaknál az érintésnek van nagy jelentősége. A férfiak többségének az orgazmus csak egy a sok öröm közül, amit a szex nyújt és gyakran többre értékelik a partner bizamlas közelségét, magát az összebújást.

Nincs szükségünk mindig kielégülésre?
[...] A férfi célja a szeretkezéssel nem az orgazmus, hanem, hogy egyesüljön a szeretett nővel. Ennek persze egyik lehetséges csúcspotnja az orgazmus.

A nők ezt egészen másként gondolják...
A nők orgazmuscentrikusak, az aktust lezáró megkönnyebbülés biológiai szükségletük.

Bevalljuk utólag, hogy színleltünk?
Csak abban az esetben, ha az orgazmus hiánya rendszeressé és állandóvá válik. Nem mindegy azonban hogyan tálaljuk mondanivalónkat. Mindig "énüzenetek" formájában számoljunk be partnerünknek a problémáinkról: inkább azt mondjuk, hogy "szeretném, ha kicsit jobban figyelnél rám", mint azt, hogy "egyáltalán nem figyelsz rám". Az élet minden területén fogalmazzunk finomabban és árnyaltabban, így nem bántjuk a másikat. A cél nem az, hogy belegázoljunk a partnerünk lelkivilágába, hanem hogy elmondhassuk az érzéseinket, és lehetőséget adjunk a másiknak, hogy ezen elgondolkozzon, és rájöjjön, hogy mi lehet az orgazmus hiányának a hátterében.

[Köszönet annak, aki a lomtalanítás során kidobta a marie claire magazin első számát, így megtalálhattam ezt a gyöngyszemet, 2007. májusából.]

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pinamkivan.blog.hu/api/trackback/id/tr641016662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

milaneso 2009.05.15. 23:25:57

Nagggyon jóóóó!!!
süti beállítások módosítása