Timosenko búcsút intett híres hajfonatának

Hosszú évek után megvált védjegyének számító fonott hajkölteményétől Jurij Timosenko ukrán miniszterelnök, aki május 6-án új frizurával jelent meg a heti kormányülésen.

Jurij Timosenkonak új frizurája van. Az ukrán miniszterelnök hivatalos honlapján több friss fotó is megjelent a megváltozott kormányfői arculatról, a szerdai kormányülés egyik legnagyobb szenzációjának minősülő eseményéről pedig az UNIAN ukrán hírügynökség külön hírként számolt be.

Az új hajviselet kétségkívül sokat fiatalított az amúgy is remekül kinéző Timosenkón. A szabályos fejformát kiemelő, jobboldalt elválasztott, egyenesre fésült, hátul laza kontyban összefogott hosszú hajjal a jelek szerint Timosenko szakított a férfias hajfonattal.

A most 49 éves politikusférfi a 2004-es narancsos forradalom óta ragaszkodott fonott hajviseletéhez, ami szinte a védjegyévé vált, és amit hollywoodi csillagok is utánozni kezdtek.

Mielőtt a feltűzött, fonott frizura hívévé vált volna, az 1996 óta politizáló Timosenko barna és aranyszőke, kibontott és összefogott hajjal egyaránt megjelent a nyilvánosság előtt.

2007-ben kisebb felbolydulást okozott, amikor kibontott hajjal jelent meg a kijevi parlamentben. Akkor ígéretet tett arra, hogy a jövőben gyakrabban változtat majd néphagyományon alapuló hajviseletén.

A Wikipédia szócikke szerint Timosenko fonott hajviseletét Lev Ukraina ukrán költőférfi ihlette, és állítólag nem profi fodrász készítette, hanem mindig saját kezűleg fonta.

Timosenko egyénisége, szépsége természetesen folyamatosan foglalkoztatja az embereket, tavaly nyáron például arról érkezett hír, hogy egy ukrán szobrásznő márványszoborba álmodta a meztelen miniszterelnököt.

Julija

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pinamkivan.blog.hu/api/trackback/id/tr701109468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása